Kiemelt Hírek 2018. április 26.

Medveczky Ilona elárulta, mi áll végrendeletében

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 26.
Az örökségre sok csaló pályázik, ezért a balerina alaposan bebiztosította magát, hogy jó helyre kerüljön minden forint.

Medveczky Ilona március 4-én töltötte be 77. életévét, és ennek apropóján rendelkezett arról, hogy mi történjen vagyonával halála után, írja a Hot! magazin.

A művésznőnek rokonai nincsenek, és nagyon fontos számára, hogy jó célra használják fel örökségét.

Már hosszú évek óta foglalkoztat az elmúlás, mint bárkit, aki túl van a hetvenen. Abszolút nem félek a haláltól, nem is készülök rá, de az életem munkáját, kuporgatását nem szeretném, ha elherdálnák, amikor én már nem leszek

– fejtette ki Medveczky.

Az elmúlt években többen is megjelentek, akik azt állították, rokoni kapcsolat fűzi őket a dívához. Ilona azonban biztosan tudja, hogy egyáltalán nincsenek élő rokonai. Azért, hogy halála után is könnyedén lebuktassák a haszonlesőket, DNS-tesztet végeztetett, melynek eredményeit közjegyzői letétben helyezte el.

A táncművész vagyonának minden fillérét a szívéhez közel álló céloknak szentelik majd.

A házam, illetve a telkem, ami a főváros egyik kiemelt övezetében fekszik, árverezésre kerül majd a halálom után. Ezzel egy nagyon kedves, régi barátomat bíztam meg. Az otthonom eladásából befolyt összeg ötven százaléka kutyamenhelyeknek megy. Erről egy állatorvos gondoskodik majd, aki egy életen át segített a kutyáimnak, amikor betegek voltak

– árulta el a primadonna, és az is hozzátette, hogy ez az orvos dönt arról, melyik intézmény részesül a összegből.

„A pénz másik felét pedig művészeti célra szeretném fordítani. Úgy rendelkezem, alapítsák meg a Medveczky Ilona-díjat. Szeretném, hogy ezt minden évben a legtehetségesebb táncművésznek ítéljék oda” – tette hozzá Medveczky Ilona.

Címlapkép: Facebook

Keresés az oldalon