Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt

Startlap - Startlap
Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki több vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden.

A veszélyjelzés szerint  Zala és Vas vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

A meteorológiai szolgálat közölte: kedden késő délután, este a nyugati megyék fölé sodródhatnak be zivatarok, egy-egy heves zivatar sem kizárt, majd késő estére átmenetileg megszűnik a zivatartevékenység.

Keddről szerdára virradóra több hullámban, szerdán napközben is várható záporok, zivatarok, akár heves zivatarok kialakulása. A zivatarokat általában viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti.

Heves zivatarok kialakulására elsősorban a délnyugati, valamint az északkeleti területeken van esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó, 90 kilométer/óra feletti szélroham, felhőszakadás és nagyméretű, 3-4 centiméteresnél is nagyobb jég társulhat.

Felhívták a figyelmet arra is, az időjárási helyzetre való tekintettel a legmagasabb, piros fokozatot is kiadhatják.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Vihar: közel húszan megsérültek egy buszbalesetben, 14...

képcím

Legalább 11 ezren meghaltak a líbiai áradásokban

képcím

Lesajnálóan nyilatkozott Orbánról Ódor Lajos, Szlovákia...