Márki-Zay milliós nyomravezetői díjat ajánlott fel, a DK szerint "nem szabad ilyet csinálni"

Startlap - Startlap
A hódmezővásárhelyi polgármester vasárnap délelőtt jelentette be, hogy egymillió forintot ér a választási csalások leleplezése az előválasztáson. A DK közleményben fakadt ki. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Balogh Zoltán

Márki-Zay milliós nyomravezetői díjat ajánlott fel, a DK szerint “nem szabad ilyet csinálni”

A hódmezővásárhelyi polgármester vasárnap délelőtt jelentette be, hogy egymillió forintot ér a választási csalások leleplezése az előválasztáson. Márki-Zay Péter szerint a DK érdeke is az, hogy ő nyerje meg az előválasztást. Bővebben.

A Demokratikus Koalíció közleményben fakadt ki, amely itt olvasható.

Előválasztás: elindult a második forduló, akadozik az online rendszer

Vasárnap reggel óta szavazólapokon is kifejezhetjük, hogy Márki-Zay Péterrel vagy Dobrev Klárával szeretnénk-e az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként találkozni a 2022-es országgyűlési választáson. Az első fordulóhoz képest egy lényeges ponton módosították a szavazatok leadásának szabályait. Erre a linkre kattintva minden fontos, praktikus információt megtudhatsz a második forduló menetéről.

Ebben a cikkben pedig a szervezők tájékoztatását találod az informatikai fennakadásokról.

Márki-Zay Péter: “Ennek a hétnek egy győztese van” – így zajlott a hétvégi ellenzéki nagygyűlés

Márki-Zay Péter “kormányváltó nagygyűlése” alkalmából ezrek gyűltek össze a fővárosi Madách téren. A felszólalók között volt Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Király Júlia, ezenkívül levélben üzent az MTA volt elnöke és Botka László. Videós beszámoló.

M1: A jövő évi választáson biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön olyan pártok kezébe a kormányzás, akik gyűlölnek mindent, ami magyar 

MTI Fotó: Kovács Attila

A pártatlan közmédia riportere adásban fejtette ki nézeteit arról, milyen eszközökkel és hogyan érdemes beleszólni a politika alakulásába. Bende Balázs gondolataiért ide kell kattintani.

Orbán Viktor propagandalevelet küldött az oltásra regisztráltak számára

Az eddig kizárólag a járvánnyal kapcsolatos ügyekre szorítkozó hírlevélben ezúttal a kormány választás előtti pénzosztásának népszerűsítésére is jutott hely. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Kovács Ákos ismét 40 millió forintot kap a Szerencsejáték Zrt.-től

Az előadóművész cége reklámszerződést kötött az állami vállalattal. Részletek.

Kihúzták a hatos lottó nyertes számait

A valószínűségszámítás iránt kevésbé fogékonyak számára meglepőnek tűnhet a 40. játékhét számsora. Íme.

“Hogy magyaráznám meg annak a gyereknek, hogy az apja megerőszakolta az anyját?” – a texasi abortusztörvényről

Sergio Flores For The Washington Post via Getty Images

Vérfertőzés és nemi erőszak esetén is a terhességek hatodik hetétől tiltja az abortuszt Texas állam új törvénye. A jogszabályt szerző szenátor szerint ne a gyermeket, hanem az erőszakolót büntessük. A Deutsche Welle riportjában a téma három főszereplőjét szólaltatják meg: egy többszörösen megerőszakolt nőt, aki az abortuszra szavazott és azóta sem bánta meg,  a törvényt alkotó Bryan Hughes szenátort, valamint egy helyi orvost, aki halálos fenyegetéseket kap, amiért a tiltás ellenére segít a nőknek. Videó.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt az Operettszínház bonvivánja - a hét legfontosabb...

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Karácsony: A tavasz mindig legyőzi a telet