Kiemelt Hírek 2020. január 17.

Luxusbörtönbe vonult Mengyi - így mentegetőzik a hatóság

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 17.
A négy év letöltendőre ítélt egykori fideszes országgyűlési képviselővel állítólag nem kivételeznek, pedig nem akármilyen börtönbe került. Reggeli hírösszefoglaló.

Óriási felháborodást keltett, hogy Mengyi Roland Magyarország legjobb börtönének lakója lett – a hatóság cáfolja a kivételezést

A négy évre ítélt egykori fideszes Mengyi Roland a hétvégén az alig több mint 50 fő befogadására alkalmas Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet II. számú objektumában kezdte meg a legnagyobb titokban büntetésének letöltését. Az idehaza VIP-börtönként emlegetett intézmény gyakorlatilag egy jól felszerelt kollégiumnak felel meg. A 24.hu rá is kérdezett  a büntetés-végrehajtás országos parancsnokságánál, hogy miért ez a nagy kivételezés – a hatóság cáfolatát itt olvashatod.

Hiába lett botrány, az elképesztően dilettáns nyomozás miatt következmények nélkül ússzák meg a lószoláriumos költségvetési csalást

Iskolásoknak és a szakembereknek tervezték, mégis Czerván György fideszes képviselő veje használta azt a lovas központot, melynek ügyében végül költségvetési csalás miatt nyomozás indult. Az eljárást azonban megszüntették, mondván nem találtak elég bizonyítékot a bűncselekményre. Az esetről szóló határozat szerint nem véletlenül nem volt bizonyíték: az ingatlan egy részére például be se engedték a hatóságot, és olyan tanu is volt, aki hiába várta, nem hallgatták ki. A nyomozásról és a kínos ügyről itt írnak részletesen.

Harrach Péter szerint a KDNP simán bejutna egyedül is a parlamentbe

Miután a KDNP és a Fidesz módosította a házszabályt, és így már csak a választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párt képviselői alakíthatnak majd frakciót a parlamentben, felkeresték Harrach Pétert. A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője azonban érdekes módon az utolsó olyan választás helyett, amelyen pártja egyedül indult, inkább arra emlékezett, amikor utoljára szerepeltek sikeresen.

Horrorsztorik a kollégiumból: a kiskunfélegyházi diákok úgy élnek, mint egy börtönben

Miközben az intézmény igazgatója szerint minden rendben van, a diákok név nélkül kábítószerezésről, verésről, lopásról és védelmipénzekről számoltak be az RTL Klubnak. A tanulók szerint a kollégiumban az élet olyan, mint egy durvább külföldi börtönben, és erről videós bizonyítékot is szolgáltattak.

 

A magyar dolgozók csak álmodnak arról, ami Szlovákiában simán megy

Fotó: iStock

A szlovákok a tavalyi évben gond nélkül megkapták azt a fizetésemelést, amire a magyar munkavállalók várnak, sőt, még többet is. És a 2019-es év béremelési szempontból nem is a legjobb volt. A szlovák fizetésekről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Jávor Benedek szerint “fizikából bukott diszlexiások fogalmazták” a kormány klímatervét

Jávor Benedek csak a tartalomjegyzékig jutott, de már ott rémisztő hibákat talált a magyar kormány honlapjára kikerült 2030-ig szóló klímastratégiában. Minderről a Facebookon számolt be Budapest brüsszeli képviselője, bejegyzését az alábbi cikkben találod.

“Kukaholding ügyben csak annyit tudok mondani: ne szemétkedjünk!”

Ultimátumot adott Karácsony Gergely a kukaholdinggal kapcsolatban amire Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár reagált.

Milák Kristóf először nyert, Hosszú Katinka viszont már beállította Egerszegi rekordját

A férfiak és a nők között is úszó lett a 2019-es év sportolója a Magyar Sportújságírók Szövetsége szerint: Milák Kristóf először, Hosszú Katinka immár hetedszer nyerte el az elismerést. Ha érdekel a többi kiemelt sportoló személye, akkor itt folytasd az olvasást.

Pénteken temetik Cerny Pétert

Sapka és takarók bekészítve egy inkubátorban a Peter Cerny Alapítvány mentőautójában Budapesten 2019. december 25-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A koraszülöttekkel foglalkozó Peter Cerny Alapítvány alapítóját nem Magyarországon helyezik végső nyugalomra. Részletek itt.

 

Hamarosan havazhat

Pénteken még számottevő változás nem várható időjárásunkban, de szombaton egy hidegfront éri el hazánk légterét. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon