Már 376 ezer a magyarországi munkanélküliek száma, minden második egy fillért se kap

A tavalyi évhez képest több mint 50 százalékkal nőtt az állástalanok száma. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-07-20 18:33

Fotó: Oli Scarff/Getty Images

Már 376 ezer a magyarországi munkanélküliek száma, minden második egy fillért se kap

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében júniusban 376 300 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván. Ez 51,6 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Bővebb statisztikákért kattints ide.

Mezőkövesden 42 koronavírusos beteget találtak

Az ország egyetlen más részén sem nőtt annyival a fertőzöttek száma az elmúlt hetekben, mint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ennek hátterében főként a Mezőkövesden a napokban megugró esetszám áll. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Orbán videóját imádta, de a DK kórházas Nélküled-klipje miatt perre menne az Ismerős arcok frontembere

Márciusban csodálatosnak minősítette, és megköszönte Orbán Viktornak a videót, amelyhez a Nélküled című számot használta fel háttérzeneként, de a DK-féle verzió, amelyben a tragikus kórházi állapotokat bemutató pillanatképek láthatók, már közel sem aratott ekkora tetszést Nyerges Attilánál. Az Ismerős arcok énekese feldúltan nyilatkozott.

Utat átadni nem könnyű: az M25-ös gyorsforgalmi 18,5 kilométeres szakaszán 18 férfi vágta a szalagot

Nagy volt a dicsőség az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi úton a minap: a képviselő, a miniszter, a miniszterelnöki megbízott, a kormánymegbízott, az államtitkárok, az elnökök, a vezérigazgatók, az ügyvezetők, az elnök-vezérigazgatók, a polgármesterek és a volt polgármesterek tömött sorfalt álltak, de együtt – két női segítővel – sikerült átadni az utat. Nem vicc, van róla fotó is, és hozzá egy kövér névsor. Íme.

Lehet, hogy kedd éjjel harckocsikat látsz majd, de nem kell félni, jó lesz

A Magyar Honvédség július 21-én 22 óra és július 22-én 6 óra között szállít át az országon egy jó nagy rakás új Leopard 2A4 harckocsit. Ennek kapcsán több dologra figyelmeztették a lakosságot. Részletek itt.

Újraindítja a Metropolt a Mediaworks

MTVA/Bizományosi: Róka László

Négy évvel ezelőtt az akkor elindult Lokál kimondott célja az volt, hogy kiszorítsa a piacról a Simicska Lajos köreinek érdekeltségébe tartozó Metropolt. Most a kormányzati propagandalapokkal és megyei újságokkal foglalkozó Mediaworks újból beindítja a lapot. Részletek itt.

Felborult egy kamion 180 sertéssel, két helyről vonultak ki a tűzoltók, és egy önkéntes mentőcsapatnak is segítenie kellett

A baleset a 34-es számú főúton történt Tiszaigarnál, és a szakembereken túl darut és drónt is bevetettek a mentéshez. Részletek itt.

“Összetört a szívem, ahogy láttam a földön feküdni, nem lélegzett, csak hörgött” – cirkuszi artista esett a mélybe a magasból Túrócszentmártonban

A kolumbiai művész tizenegy méter magasból zuhant a földre a turócszentmártoni előadás közben a halálkerékről. Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Az eddig teszteredmények alapján biztonságos és hatásos az Oxfordi Egyetem koronavírus elleni vakcinája

Fotó: Pedro Vilela/Getty Images

A BBC beszámolója szerint az Egyesült Királyságban elképesztő gyorsasággal kifejlesztett ChAdOx1 nCoV-19 névre hallgató oltás szer hatásos immunválaszt váltott ki, és képessé tette a tesztalanyokat az antitestek termelésére. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Elhunyt Kovács M. Mária

A Közép-európai Egyetem professzora 67 éves volt. Kovács M. Mária munkásságáról és haláláról itt írnak.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája