Már 376 ezer a magyarországi munkanélküliek száma, minden második egy fillért se kap

Startlap - Startlap
A tavalyi évhez képest több mint 50 százalékkal nőtt az állástalanok száma. Esti hírösszefoglaló.

Már 376 ezer a magyarországi munkanélküliek száma, minden második egy fillért se kap

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében júniusban 376 300 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván. Ez 51,6 százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Bővebb statisztikákért kattints ide.

Mezőkövesden 42 koronavírusos beteget találtak

Az ország egyetlen más részén sem nőtt annyival a fertőzöttek száma az elmúlt hetekben, mint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ennek hátterében főként a Mezőkövesden a napokban megugró esetszám áll. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Orbán videóját imádta, de a DK kórházas Nélküled-klipje miatt perre menne az Ismerős arcok frontembere

Márciusban csodálatosnak minősítette, és megköszönte Orbán Viktornak a videót, amelyhez a Nélküled című számot használta fel háttérzeneként, de a DK-féle verzió, amelyben a tragikus kórházi állapotokat bemutató pillanatképek láthatók, már közel sem aratott ekkora tetszést Nyerges Attilánál. Az Ismerős arcok énekese feldúltan nyilatkozott.

Utat átadni nem könnyű: az M25-ös gyorsforgalmi 18,5 kilométeres szakaszán 18 férfi vágta a szalagot

Nagy volt a dicsőség az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi úton a minap: a képviselő, a miniszter, a miniszterelnöki megbízott, a kormánymegbízott, az államtitkárok, az elnökök, a vezérigazgatók, az ügyvezetők, az elnök-vezérigazgatók, a polgármesterek és a volt polgármesterek tömött sorfalt álltak, de együtt – két női segítővel – sikerült átadni az utat. Nem vicc, van róla fotó is, és hozzá egy kövér névsor. Íme.

Lehet, hogy kedd éjjel harckocsikat látsz majd, de nem kell félni, jó lesz

A Magyar Honvédség július 21-én 22 óra és július 22-én 6 óra között szállít át az országon egy jó nagy rakás új Leopard 2A4 harckocsit. Ennek kapcsán több dologra figyelmeztették a lakosságot. Részletek itt.

Újraindítja a Metropolt a Mediaworks

MTVA/Bizományosi: Róka László

Négy évvel ezelőtt az akkor elindult Lokál kimondott célja az volt, hogy kiszorítsa a piacról a Simicska Lajos köreinek érdekeltségébe tartozó Metropolt. Most a kormányzati propagandalapokkal és megyei újságokkal foglalkozó Mediaworks újból beindítja a lapot. Részletek itt.

Felborult egy kamion 180 sertéssel, két helyről vonultak ki a tűzoltók, és egy önkéntes mentőcsapatnak is segítenie kellett

A baleset a 34-es számú főúton történt Tiszaigarnál, és a szakembereken túl darut és drónt is bevetettek a mentéshez. Részletek itt.

“Összetört a szívem, ahogy láttam a földön feküdni, nem lélegzett, csak hörgött” – cirkuszi artista esett a mélybe a magasból Túrócszentmártonban

A kolumbiai művész tizenegy méter magasból zuhant a földre a turócszentmártoni előadás közben a halálkerékről. Az eset körülményeit ebben a cikkben ismertetik.

Az eddig teszteredmények alapján biztonságos és hatásos az Oxfordi Egyetem koronavírus elleni vakcinája

Fotó: Pedro Vilela/Getty Images

A BBC beszámolója szerint az Egyesült Királyságban elképesztő gyorsasággal kifejlesztett ChAdOx1 nCoV-19 névre hallgató oltás szer hatásos immunválaszt váltott ki, és képessé tette a tesztalanyokat az antitestek termelésére. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Elhunyt Kovács M. Mária

A Közép-európai Egyetem professzora 67 éves volt. Kovács M. Mária munkásságáról és haláláról itt írnak.

Ez is érdekelhet

képcím

Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

képcím

Egyetlen hónap alatt akkorát nőttek az árak, mint 2020-ban egy...

képcím

Orbán Viktor videóval jelentkezett Donald Trump birtokáról