Magyar sebész végzett a világon elsőként tüdőátültetést koronavírusos betegen

Startlap - Startlap
Az operációra Bécsben került sor. Lang György ugyanis két éve még itthon megkapta a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét a magyar tüdőátültetési program megalkotásáért, de nem bírta tovább a szakmai feszültségeket Kásler Miklósékkal. Esti hírösszefoglaló.

Magyar sebész végzett a világon elsőként tüdőátültetést koronavírusos betegen

Lang György a Bécsi Orvostudományi Egyetemen műtötte meg a 45 éves, kétgyermekes édesanyát, miután a klagenfurti kollégák kétségbeesve hívták, hogy “szakmai lehetőségeik végére értek”. A két éve a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett sebész Kásler Miklós miatt hagyta el az országot. Az itthoni szakmai konfliktusairól, a koronavírsus betegen végrehajtott transzplantációról, valamont a magyar és az osztrák járványkezelésről erre a linkre kattintva olvashatsz interjút Lang Györggyel.

Matteo Salvini üzent Magyarországnak: Számunkra példaképek vagytok

Példaképnek nevezte Magyarországot Matteo Salvini kedden, az általa vezetett jobboldali pártszövetség koronavírus-járvány utáni első utcai demonstrációján. A Liga, az Olasz Testvérek és a Hajrá Olaszország közös megmozdulásán az olasz belpolitikai élet újraindulásáért tüntettek, többen kormányváltást sürgettek. Ha érdekel, mit mondott Salvini, és mi történt még az eseményen, akkor ezt a cikket olvasd el.

Népszava: Orbán Viktor Lázár Jánost tenné a teniszszövetség élére

A 3,5 milliárdos tartozást felhalmozó Magyar Tenisz Szövetség megmentésének egyik feltétele a teljes tisztújítás. Június 12-én új elnököt, alelnököket és elnökségi tagokat is választanak. Részletek itt.

Szabó Tímea: Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie!

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában közölte: a kormány által a veszélyhelyzet megszüntetése címen benyújtott törvényben valójában csak átnevezik a veszélyhelyzetet egészségügyi válsághelyzetre.  Szabó szerint a salátatörvényben a rabszolgatörvénybe is belenyúlnak, és nem a munkavállalóknak fognak kedvezni. A kormány oldaláról Dömötör Csaba reagált Szabó állításaira. Minderről bővebben itt írnak.

Donáth Anna: Szó szerint a szemetesbe dob újabb közpénzmilliárdokat a kormány

Fotó: MTI/Momentum

Az EP-képviselő a Facebook-oldalán ment neki a kormánynak. Ha kíváncsi vagy, mit írt Donáth Anna, akkor kattints ide.

Gesztusnak értékeli a magyar kormány, hogy a szlovák miniszterelnök 100 felvidékit hívott a trianoni megemlékezésre

Szijjártó Péter Ivan Korčok szlovák kül- és Európa-ügyi miniszterrel tárgyalt. A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón a magyar külügyminiszter a magyar-szlovák együttműködést méltatta, egyúttal hivatalos Magyarországi látogatásra hívta Igor Matovic miniszterelnökötRészletek itt.

A Roma Önkormányzat feljelenti a Mi Hazánk Mozgalmat

Az Országos Roma Önkormányzat közleményben jelezte: jogi lépéseket tesznek a Mi Hazánk Mozgalom csütörtöki, rasszista demonstrációja miatt. A megmozdulásról, valamint arról, pontosan mi a feljelentés oka, ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Ilyen hosszú horrorkaravánt se láttunk még: videón mutatta meg a rendőrség, a rekordhosszúnak tűnő román trélert

A határok újranyitásával együtt a jellegzetes horrorkaravánok is visszatérnek. Ezúttal az M43-ason intézkedtek egy igencsak hosszúra sikerült, román rendszámú tréler miatt, amelynek a végén egy vontatókötélen egy további autó volt, ráadásul utasokkal. Videó és további részletek itt.

Friss híreket közölt a BKK Gyuriról, a sebesült rókáról, akit egy buszvezető mentett meg

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) másfél héttel ezelőtt számolt be Gyuri, a róka esetéről, akit az őt megmentő 63-as jelzésű busz sofőrje után kereszteltek el az állatmentők. Kora reggeli fényképes bejegyzésükben ismét hírt adtak Gyuri állapotáról. Íme a poszt.

5 gyerek, 11 unoka, 28 dédunoka, 14 ükunoka és 80 év házasság: csókkal ünnepeltek, mert még mindig annyira szeretik egymást

Fotó: Hollie Latham/PhotoPlus Magazine/Future via Getty Images

1938-ban ismerték meg egymást, és 1940. június 1-jén házasodtak össze egymással. A Blackfordban élő Eric és Nancy Kingston hétfőn ünnepelte 80. közös évfordulóját, és hiába éltek meg együtt közel egy évszázadot, most is nagyon szeretik egymást. Ha érdekel Eric és Nancy története, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Ez is érdekelhet

képcím

Sok budapesti várt erre - hiánypótló döntés született az...

képcím

Ismét meghosszabbították a veszélyhelyzetet

képcím

Felszólalt Magyar Péter tüntetésén, kirúgták Tarr Zoltánt a...