Megvan Magyar pártjának első önkormányzati megállapodása

Startlap - Startlap
A Tisza Párt országjáró körúton tartózkodó alelnöke a Facebookon számolt be a megállapodásról.

Április 14-én derült ki, hogy jogerős lett a Tisza (Tisztelet és Szabadság) Párt regisztrációja a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra, 20-án pedig arról számoltak be, hogy aktivistáik Budapesten pár óra alatt összegyűjtötték a választásokon való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

Mindeközben a múlt héten Magyar Péter, a párt alelnöke és EP-listavezetője országjáró körútra indult, melynek első állomása Békés vármegyében volt. A politikus szerint a Tisza Párt nem választási párt lesz, “már milliók állnak mögöttük”, és tégláról téglára le fogják bontani a rendszert. Az RTL csatornának elmondta, terveik szerint indulnak az önkormányzati választáson, a megyei listákon lehet majd a pártjukra szavazni, emellett egyre több helyen sikerül megállapodni polgármesterségért, képviselőségért induló civil jelöltekkel a támogatásról. 

Magyar Péter a Facebook-oldalán hétfőn jelentette be, hogy

létrejött a Tisza Párt első hivatalos önkormányzati megállapodása, Békéscsabán.

“Országjárásom első két állomása Gyulán és Békéscsabán volt. A hűvös idő ellenére rengetegen meghallgattatok, amit ezúton köszönök mindenkinek! (…) A két városban megtartott beszédem után éjszakába nyúlóan egyeztettem Bodóczi Istvánnal a Patrióta Békéscsaba Egyesület elnökével és a csapat oszlopos tagjaival, akik valódi és aktív civil közösségként tevékenykednek Békéscsabán évek óta. Az előzetes egyeztetések és a beszélgetés során úgy döntöttünk, hogy az országban először a Patrióta Békéscsaba Egyesület közösségét támogatjuk a helyi célkitűzéseik elérésének érdekében. Fiatal, ambíciózus vállalkozók és civilek közössége az övék, akik szerves részévé váltak a város életének” – posztolta Magyar.

A politikus hozzátette, folynak a tárgyalások gyulai jelöltekkel is, és rövidesen bejelentik a Békés megyei listájukat is.

Címlapkép: Magyar Péter Facebook-oldala

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter