Magyar Péter: Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen

Startlap - Startlap
Magyar Péter Rangos Katalinnak adott interjút a Spinoza Színházban, ahol beszélt az elmúlt időszak történéseiről.

Az újságíró arra kérte Magyart az interjú legelején, hogy olvassa fel bejegyzését, amelyben világossá teszi, hogy “mennyire bántalmazta volt feleségét“, a korábbi igazságügyi minisztert, Varga Juditot.

Ez előtt Magyar arról is szót ejtett, hogy Rogán Antal propagandája szerint már a jelenlegi barátnőjét is veri, igaz ezt a cikket nagyon gyorsan törölték, miután ki lett publikálva.

Alapvetően liberális embernek tartja magát, bár a Fidesz mellé került, nem érezte magát soha a NER oszlopos tagjának, inkább örök ellenzékiként jellemezné magát. 

Ahogyan az emberekkel találkozott a Partizán interjú után, tudta, hogy nincs vissza út, annyi visszajelzést kapott, hogy bíznak benne. Magyar Péter úgy gondolja, hogy már politikusnak tekinthető, különösen mióta március 15-én bejelentette, hogy pártot alapít.

Aztán végül meggondolta magát, mivel inkább valamely meglévő párttal tárgyalna egy esetleges szövetségről, bár néhányat szerinte már “Tóni kilőtt”. Mint fogalmazott, volt amelyik zsarolás áldozatává vált, és volt amelyiket megvették. 

Magyar poénkodott azzal, hogy miután a közélet fókuszába került, átfutott a fején az ország elhagyása.  De mint elmondta: “Előbb megvárom, míg Rogán elmegy, én csak utána megyek”.

Beszélt arról is, mit érzett akkor, amikor először a nyilvánosság elé állt.

Úgy véli most már inkább az Orbán-család és a haveri kör által összeharácsolt milliárdokról, valamint a hatalom megőrzéséről szól a miniszterelnök története.

Emellett a politikai örökségéről is beszélt: “nem mindegy, hogy milyen módon kerül be a történelemkönyvekbe – nyilván még küzd, mint malac a jégen”. 

A miniszterelnök évértékelője szerinte„ egy TSZ-elnökbe oltott termelési jelentés” volt

 

Magyar azt mondta, hogy nem büszke arra a felvételre, melyen Varga Judit hallható. Az akkori igazságügyminiszter arról beszélt ezen, hogy Rogán Antal és társai belenyúltak a Schadl–Völner-ügy ügyészségi dokumentumaiba, és eltávolították azokat a részleteket, amelyek számukra nézve terhelőek lettek volna. Magyar a beszélgetés során jelezte, hogy van még több hangfelvétele, ez az első csak a jéghegy csúcsa. 

Szerinte azok a hangfelvételek amiket ő maga készített, feltételezhetően Rogán Antaléknak is meglehet, mivel úgy véli, hogy amikor Varga miniszter volt, a házuk be lehetett poloskázva, illetve az ő telefonját is figyelték. 

Az ügyészségi meghallgatására kitérve arról beszélt, hogy az ügyészek jobban zavarban voltak mint ő. Személyesen több évig volt ügyvéd, és bár nem járt sokat bíróságra nem vesztett pert. 

Dezső Andrást – aki megmutatta azt a dokumentumot, mely tartalmazta a rendőr vallomását, aki egy Magyar Péter és Varga Judit között lezajlott veszekedésről beszélt – nem tartja jó újságírónak, mert szerinte a rogáni propagandát segítette ezzel, és az általa bemutatott dokumentum hamis és manipulált volt.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Önkormányzati választás: mérlegeli az indulást a fővárosban...

képcím

Magyar Péter hangfelvétele már az EU-s pénzekre is kihathat

képcím

Orbán megszólalt Magyarról, akit a baloldal belügyének tart