Magyar Péter arról, hogy kik jelentkeztek a pártjába

Startlap - Startlap
A Klubrádiónak nyilatkozott Magyar Péter, aki elmondta, hogy nagyon meglepődtek a jelentkezőkön.

Magyar Péter pártját, a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Pártját csütörtökön hivatalosan is nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Iroda. Magyar már korábban jelezte, hogy pártja pályázat útján is keresi jelöltjeit. Erről is nyilatkozott a Klubrádiónak pénteken adott interjújában, melyet a Szeretlekmagyarorszag.hu szemlézett. 

Bolgár György beszélgetett Magyarral, akik elmondta,  hogy miután pártjával meghirdették, hogy milyen feltételekkel várják a jelentkezőket az európai parlamenti választásokra, 538-an pályáztak a képviselőségre náluk, így a tervezett 10 helyett 21 jelöltet állítanak ki. 

Olyan színvonalas pályázatok érkeztek, több nyelven beszélő fiatal és idős emberektől, különböző szakterületeken, tapasztalattal, diplomáciában, művészetekben, műszaki tudományokban, jogban, közgazdaságtanban, hogy a kollégáim majdnem elsírták magukat, hogy ilyen embereket kell kihúzni ebből az 538-ból

– hangsúlyozta Magyar.

Mint elmondta, arról, hogy milyen sorrendben kerül fel majd a húsz jelölt a párt listájára, majd a magyar emberek dönthetnek.  Varga Judit volt férje hangsúlyozta:

Mi nem kivénhedt, bukott politikusokat küldünk Brüsszelbe! 

Külön kitért Deutsch Tamásra és Gyürk Andrásra, utóbbinál hozzátéve, hogy senki sem tudja valójában, hogy ő kicsoda, de ötödik ciklusát tölti Brüsszelben és milliárdokat “lapátolt már haza”.

A Tisztelet és Szabadság Pártja nevében olyan embereket szeretnének küldeni, akik tevékenyen és szorgalmasan szolgálják a hazájukat. 

Az interjúban azt is jelezte, hogy pénteken közzétették: várják a függetlenként indulni akaró önkormányzati képviselők és polgármesterek jelentkezését is. Nyitottak olyanok felé, akik átláthatóvá tennék a rendszert. 

Fotó: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter