Magyar Péter állítja: Orbán közvetlen környezetéből kap információkat

Startlap - Startlap
Az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott Magyar Péter a pártjáról és a szombati tüntetésről.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége Magyar Péter, ahol kérdésként megkapta azt is, eddig miért nem jelentette be még be pártját, holott erre már rengetegen kíváncsiak lennének. 

Magyar erre úgy válaszolt: pontosan ismeri, miként működik a propaganda, mivel óráról órára megtapasztalja annak jelenlétét, így szerinte elég lesz majd később bejelenteni az általa választott pártot, valamint annak tagjait, késleltetve a lejáratásukra szánt időt. 

Hozzátette: mivel április 20. és május 4. között lehet összegyűjteni az aláírásokat, a bejelentéseket ehhez fogják igazítani. Magyar Péter szerint több olyan párt is van, melynek színeiben elindulhat, ezért készülnek B és C opcióval.

Vannak pártok, van egy sorrend, de mindent kellő időben be fognak bejelenteni. Azt szeretné, ha leendő pártjának EP-képviselői a Néppárt frakciójához csatlakoznának majd.

A riporter külön rákérdezett arra, honnan vette azt, hogy 250 ezren voltak a rendőrség szerint a szombati megmozduláson.

Magyar erre elmondta, hogy a helyszíni biztosítás parancsnokai jelezték neki, hogy ennyire becsülték a tömeget, ami szerinte nem hivatalos becslés volt, de mindenesetre úgy véli, a rendezvény a legnagyobb békemenetek számát idézte.

Magyar továbbá azt is állította: vannak régi barátai„egész magas szinten”, és tőlük úgy hallotta, „egész vasárnap üléseztek a Karmelitában és különböző forgatókönyveket dolgoztak ki”.

Varga Judit volt férje úgy látja, a Fidesz és a DK is most csak a saját törzsbázisát védi. A műsor folyamán a hangfelvételekre kitérő kérdésre ugyanazt válaszolta, mint oly sokszor, vagyis azt, hogy “mindennek rendelt ideje van.”

Viszont értelmetlennek tartana egy vitát Deutsch Tamással, ugyanakkor feltette azt a kérdést, hogy a Fidesz miért nem számoltatta el az elmúlt években Gyurcsány Ferencet, ha minden lehetősége megvolt rá. 

Címlapkép: Kurucz Árpád/Anadolu/AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter kibérli a felcsúti kisvasutat

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek