Magyar Nemzet: egyre nagyobb a feszültség a boltokban az idősek vásárlási sávja miatt

A vásárlók már nem törődnek a korlátozással, amit a bolti dolgozók szívnak meg. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-06-15 09:04

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

A Magyar Nemzet szerint egyre nagyobb a feszültség a boltokban az idősek vásárlási sávja miatt

A lap egy szakszervezeti vezetőt is megszólaltatott, aki szerint egyre többen hagyják figyelmen kívül az üzletekben a korlátozást, és ennek a bolti dolgozók isszák meg a levét. Minderről bővebben itt olvashatsz. 

Érthetetlen, hogyan, de több száz milliónyi drága autó tűnt el a Wallis telephelyéről

Februárban egy szűkszavú közleményben jelezték a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy az egyik legnagyobb hazai autókereskedő, az AutoWallis Nyrt. két leánycégének telephelyéről jogellenesen vittek el “250 millió forintnyi eszközt”. Most kiderült, hogy ez a ködös megfogalmazás két tucat nagy értékű autót takar, és az is, hogy súlyos visszaélés történt. Hogy pontosan mi történt, egyelőre rejtély, ugyanis a vállalaton belül terjedő történet és az ügyben nyilatkozó károsult verziója jelentősen eltér. A rendőrség letartóztatta a cég egyik alkalmazottját. A különös esetet ebben a cikkben ismertetik.

Ilyen idősen még senki sem halt meg koronavírusban Magyarországon

Megérkeztek a friss, hazai koronavírussal kapcsolatos adatok.A számok között a legszembetűnőbb a betegség legújabb halálos áldozatának életkora. Részletek itt.

Gulyás Gergely: “Nem azt gondolom, hogy Korózs Lajos tudta, mit tesz, és bízott benne, hogy nem bukik le”

A miniszter a Bayer show vasárnap esti adásában fejtette ki a véleményét a szocialisták botrányt kavaró mentős videójáról. A műsort vezető Bayer Zsolt “politikai pornónak” nevezte a felvételt.

Dobrev Klára: Kilátástannak látom a helyzetet

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője a kormány 2021-es büdzséjéről nyilatkozott ilyen lesújtóan vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Dobrev Klára szerint a kormány a gyengeség és gyávaság költségvetését nyújtotta be. A Fidesz közleményben reagált. Miért vélekedik így Dobrev, és mit válaszolt neki a Fidesz? Innen kiderül.

Nem járnak a vonatok a gödöllői elővárosi vonalon

A vasárnapi vihar miatt több helyen gondok vannak a vasúti közlekedéssel, és a jegyvásárlás sem működik mindenhol. További információkat ebben a cikkben találsz.

Több település gazdálkodása került veszélybe: újabb csapást mért az önkormányzatokra a kormány

A pandémia miatt elrendelt veszélyhelyzet rejtekében több intézkedéssel nehezítette a kormány az önkormányzatok életét: a gépjárműadó elvonásával, az ingyenes parkolással és az idegenforgalmi adó csökkentése súlyos milliárdokat vontak el a kerületi és települési költségvetésekből. A 2021-es költségvetési törvényjavaslatba és az azt megalapozó törvénycsomagba egy újabb ütést építettek be. A Károli Gáspár Egyetem önkormányzatokkal foglalkozó kutatója szerint ezzel már az 1500 főnél nagyobb települések gazdálkodása is veszélybe kerülhet. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Már gőzerővel építik a Népligetben a 78 milliárdos sportcsarnokot, pedig még végleges látványterv sincsen

Már állnak a betonpillérek és négy óriásdarú dolgozik a Népligetben az új sportcsarnok építésén, ami még a Papp László Arénánál is jóval nagyobb lesz. A sajtó megpróbált utána járni, hogyan fog kinézni a létesítmény, azonban a Budapest Fejlesztési Központ érdekes választ adott: sem látványtervek, sem végleges tervek nincsenek még. Részletek itt.

Világszerte 433 ezren haltak bele a koronavírusba

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem ismét közölte a koronavírus-járvány világszintű statisztikáit. Az intézmény adatai szerint a világ 188 országában és régiójában a vírus halálos áldozatainak száma átlépte a 433 ezret. Ennél jóval többen vannak a gyógyultak, a regisztrált fertőzöttek száma pedig – a nyilvánvaló mintavételi problémák miatt – nagyon alacsonynak látszik. Erre a linkre kattintva pontos számokat találsz, illetve országos bontást az adatokról.

Ciklon kavarja fel az időjárást, marad az intenzív esőzés

A hét első felében egy sekély ciklon határozza meg hazánk időjárását. Gyakori felhősödésre, valamint heves csapadékra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Mai nap hírei

2021-től az EU-ban nem verhetik át a gyártók a silány elektronikai termékekkel a vásárlókat!

metabro.hu4 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu5 órája

20 kilót fogyott Bajor Imre lánya, csodálatos az átalakulása

femcafe.hu6 órája

Téli lakberendezés, mikulásvirággal

szeretemamezogazdasagot.hu7 órája

Ram 1500 Trx – Érkezik az Eu-kivitel

gepmax.hu7 órája

Bruce Lee 15 legfontosabb életbölcsessége

she.life.hu8 órája

Egy hónap alkohol nélkül

szimpatika.hu17 órája

48 megapixeles kamerával debütált a Samsung Galaxy A12

gsmring.hu19 órája