Magyar Közlöny: a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak

Startlap - Startlap
A Miniszterelnökség már korábban is elfogadhatatlan "norvég diktátumról" írt, és jogi lépéseket is ígért a Norvég Alap ügyében. Heti hírösszefoglaló.

Magyar Közlöny: a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak

MTI/Máthé Zoltán

Pénteken a Magyar Közlönyben is rögzítette a kormány, hogy a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak. Hogy miért, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Megjelentek a homofób pedofiltörvény részletei: termékcsomagolásról és kirakatrendezésről írnak

A Magyar Közlönyben már olvasható az eddig hiányos tartalmú törvény végrehajtási rendelete, amely 30 nap múlva lép életbeÍme.

Olimpia: volt miért izgulni a héten is

Remek napokat zártak a magyarok az elmúlt időszakban a tokiói olimpián. Aki esetleg nem tudta követni az eseményeket, annak érdemes ide kattintani, ahol a Dicsőségtáblát érheti el. Ha még részletesebben szeretnénk tájékozódni, akkor pedig kihagyhatatlan a 24.hu folyamatos, élő beszámolója. A napi, magyarokat érintő műsorrend pedig innen érhető el (érdemes a Magyar résztvevő feliratra kattintani)

Emberi mulasztás okozhatta a halálos metróbalesetet

Megszólalt egy szerelő, aki egy héttel ezelőtt még a pénteken történt tragédia helyszínén dolgozott, és jól ismerte Szabolcsot, akinek esélye sem volt túlélnie az elszabadult szerelvénytRészletek itt.

Kovács Zoltán: A valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülünk augusztus 20-án

Mintha nem is lenne járvány: ráadásul a központi rendezvényeket (több száz programról van szó) nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások. Bővebben

Hálapénzt fogadott el egy főnővér, vesztegetés miatt már nyomozás indult ellene

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. Részletek

Fordulat a Kásler-féle műtét előtti, fizetős tesztek ügyében

Kásler Miklós még tavasszal jelentette be, hogy május 13-ától újraindulnak a tervezhető műtétek, rehabilitációs ellátások, de a betegek felvételének feltétele, hogy érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezzenek vagy a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigén gyorsteszttel rendelkezzenekMit mond minderről az alapvető jogok biztosa? Innen kiderül.

L. Simon László a Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A második Orbán-kormány államtitkára a Facebookon hálálkodott a Fidesz több tagjának a “nemes küldetésért”. L. Simon miniszteri biztosként a Természettudományi Múzeum beolvasztásáért is felelni fogBővebben.

1901 óta az idei a legmelegebb nyár Magyarországon

Az idei a legmelegebb nyár 1901 óta – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán kedden. Mint írják, az első két nyári hónap átlaghőmérséklete 22,9 Celsius-fok volt, ami 1901 óta a legmagasabb érték. Részletek

Minél öregebb, annál kövérebb a magyar

Fotó: In Pictures Ltd./Corbis via Getty Images

Ugyan az egész EU-ban látványos problémát okoz az elhízás, Magyarország azonban annyira magasan az átlag felett teljesít, hogy alig néhány tagállam képes megelőzni minket, ha testtömegről van szó. A nemek, korcsoportok és iskolázottság alapján felbontott adatok izgalmas betekintést nyújtanak a túlsúly és az alultápláltság hátterébe. Részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Négyszázan kísérték el utolsó megbeszélésére L. Simon...

képcím

Hiller: Valójában a Magyar Művészeti Akadémia elnöke miatt...

képcím

Megvan a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója