Négyszázan kísérték el utolsó megbeszélésére L. Simon Lászlót

Startlap - Startlap
A Magyar Nemzeti Múzeum dolgozói szabályos sorfalat álltak, amikor az elbocsátott főigazgató utolsó megbeszélésére igyekezett.

Tapsvihar közepette vonult utolsó állománygyűlésére a múlt hét elején kirúgott L. Simon László. A Magyar Nemzeti Múzeum díszlépcsőházában rögzített videót az elbocsátott főigazgató tette közzé közösségi oldalán.

„Több mint négyszáz kollégám várt a főépületben. Megtisztelő volt velük dolgozni. Köszönöm” – írta a Facebookon.  Csák János kulturális és innovációs miniszter közleménye szerint L. Simon László november 6-ai kirúgására azért került sor, mert a főigazgató “az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette”.

 

Csák Dúró Dóra és a Mi Hazánk kezdeményezése nyomán döntött úgy október végén, hogy 18 év alattiak nem látogathatják a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzetközi Sajtófotó Kiállítását, mivel az sérti a gyermekvédelmi törvényt. L. Simon erre úgy reagált, hogy személyi igazolványt senkitől sem kérhetnek, illetve megköszönte, hogy felhajtást csináltak a kiállításnak. Ezen is felháborodott Dúró, aki ismételten hangot adott véleményének akkor. 

L. Simon László megüresedett helyét megbízott főigazgatóként a múzeum eddigi főigazgató-helyettese, Hammerstein Judit vette át.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Demeter Szilárd lett a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója

képcím

Hiller: Valójában a Magyar Művészeti Akadémia elnöke miatt...

képcím

Megvan a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója