Magyar éremeső Tokióban!

Startlap - Startlap
Nagyszerű eredménnyel zártak a magyar aerobikosok a világkupán.

Nagyszerű eredményekkel zárták a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki-világkupát, a felnőttek versenyében egy arany-, két ezüst-, az utánpótlás korosztályban pedig egy arany- és három ezüstérmet szereztek.

A felnőtteknél Bali Dániel férfi egyéniben javított a selejtezőben elért pontszámán, amellyel a japán világbajnokot utolérve holtverseny alakult ki, mindketten 22.550 pontot gyűjtöttek, mivel azonban a japán aerobikos kiviteli pontszáma magasabb volt, így Balinak jutott az ezüstérem.

Vegyespárosban Mazács Fannival szintén javítottak, bemutatójukat 21.550 ponttal értékelte a zsűri, így övék lett az aranyérem.

Trióban Bali Dániel, Farkas Balázs és Mazács Fanni 21.944 pontos előadásukkal a második helyet szerezték meg.

Az utánpótlás korosztály összesen négy érmet nyert, ebből kettő a 15-17 éves junioroké, az egyiket női egyéniben Ruzicska Vanesszának sikerült begyűjtenie, a másikat pedig Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra és Simon Zsófia triója zsebelte be.

A 12-14 éves korosztály versenyében Fehér Fruzsina, Fényes Gréta és Görgényi Ilona triója 19.150 ponttal állhatott a dobogó tetejére. Női egyéniben Görgényi Ilona ezüstérmes lett 19.350 ponttal.

 

Forrás, címlapfotó: Magyar Torna Szövetség

Ez is érdekelhet

képcím

Komoly sikert ért el Liptai Claudia lánya, Panka - Fotók!