Kiemelt Hírek 2018. július 25.

Magyar bronz, görög pokol - ezek voltak a nap képei

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 25.

Vívó-vb – Bronzérmes a férfi kardcsapat

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Fotó: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)

A magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.

Fotó: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra bizonyult jobbnak Georgia válogatottjánál. Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári, Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30-16 volt az állás.

Fotó: MTI/EPA/Aleksandar Plavevski

Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40-27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem az lett: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8-2-re is vezetett. Végül azonban Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.

Továbbra is rengeteg helyen lángol Görögország

Fotó:: MTI / EPA / Vaszilisz Pszomasz)

Athéntól 30 kilométerre, a tengerparti Matinban erdőtűz ütött ki hétfőn, amely a napokban egyre nagyobb méreteket öltött, és sok-sok áldozatot követelt. A tűzvészben csaknem 200-an sérültek meg, közülük 23 gyerek, míg legalább 79-en életüket vesztették.

MTI / EPA / Vaszilisz Pszomasz

A katasztrófa Görögország történetének a legnagyobb tűzvésze, a 2007-es poloponnészoszinál is nagyobb tragédia. Ugyanakkor a hatóságok ma már azt közölték, hogy a sikeres és átfogó oltások következtében csökkenőben vannak a tűz alatt lévő területek.

Fotó: MTI / EPA / Vaszilisz Pszomasz
Fotó: MTI / EPA/Jánisz Koleszidisz)

Javában zajlik az Operaház felújítása

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az Andrássy úti épület restaurációja során az átépítés mellett korszerűsítik a fűtést, a klímát és az elektromos hálózatot is.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A munkálatok várhatóan még félévig tartanak majd, a tervek szerint 2019 január elsején veheti újra birtokba az Opera társulata a híres épületet.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Megkezdődött a Ryanair munkatársainak sztrájkja

Fotó: MTI/EPA/Fernando Villar

Spanyolországban napi 200 járatot érint a Ryanair dolgozóinak több európai országra kiterjedő, szerdán kezdődött 48 órás sztrájkja. A munkamegtagadás előre láthatólag két napon át fog tartani.

Fotó: MTI / EPA / Quique Garcia
Fotó: MTI/EPA/Fernando Villar

Keresés az oldalon