Ma indul a 26. Sziget Fesztivál

A szervezők szerint idén 120 ezernél több külföldi látogatót vonzhat a rendezvény.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-08 11:06

Már érkeznek a fesztiválozók Budapestre (Fotó: Mónus Márton/MTI)

Még el sem kezdődött a 26. Sziget Fesztivál, már 10 ezer ember foglalta el sátrohelyét a Hajógyári-szigeten kedden – számolt be az MTI közleménye alapján az Index.hu. A ma nyíló giga fesztiválra ennél persze jóval több vendéget várnak a szervezők, az előzetes jegyeladások alapján több mint 120 ezer külföldi fog szórakozni a Szigeten, ezzel a rendezvény Magyarország legjelentősebb turisztikai eseményévé nőtte ki magát.

Kádár Tamás főszervező az augusztus 7-i sajtóbejáráson elmondta, hogy hosszú évek után először a magyarok után nem a hollandok lesznek a legtöbben, hanem az angolok, mintegy 20 ezren.

A Sziget augusztus 8-tól 15-ig tart, a húzónevek között van Lana Del Rey, Kendrick Lamar, a Gorillaz, a Mumford and Sons, a Dua Lipa, Kygo, az Arctic Monkeys, Liam Gallagher és Shawn Mendes. Kádár Tamás kiemelte: idén a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek.

Az idei fesztivált a Love Revolution kampány öleli át, amely a programkínálatra is hatással van. A kezdeményezés főbb céljai közé tartozik az erőszak- és félelemnélküliség, az élhető Föld, az alapvető emberi jogok érvényesülése, illetve az előítéletek, a kirekesztés megszüntetése.