Ma este Belmondo a leghíresebb szerepében tér vissza a képernyőre

A profi - a film ami több évtized távlatából is lenyűgöz.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-19 09:00

Europress / AFP / Cerito / Studio Canal / Collection ChristopheL

Jean-Paul Belmondo nagyszerű alakítására és már ébredező népszerűségére épít ez a legendássá vált francia krimi, ami azóta is a színész legismertebb szerepe. 1981-ben mutatták be, a következő évben a filmzenét szerző Ennio Morriconét César-díjra jelölték és 1983-ban Golden Screen díjat kapott az alkotás.

A főszereplő Josselin Beaumont titkosügynök azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Malagavay diktatátorként viselkedő köztársasági elnökét. Még úton van a célhelyre, amikor munkaadói úgy döntenek, hogy feladják a kinti hatóságoknak, így az elnök embereinek karjaiba fut, majd egy rendkívül kemény fegyenctárborban végzi. Két évig kell elviselnie szörnyű körülményeket, mire sikerül megszöknie és visszatér hazájába.

Profihoz méltóan ott akarja folytatni a küldetést, ahol félbemaradt: megpróbálja a célpontként megjelölt elnököt párizsi látogatása alatt megölni. Csakhogy az eltelt két év alatt a francia kormány és az elnök viszonya rendeződött, és a lehető legjobb kapcsolatot igyekeznek kiépíteni a megkérdőjelezhető módszerekkel regnáló államfővel. Ekkor macska-egér játék kezdődik a titkosügynök, és a célja végrehajtását akadályozni próbáló rendőrök között.

A közel négy évtizeddel ezelőtt készült film igazi, hagyományos és míves krimi. Okos ötletekkel, szövevényes, mégis követhető történetvezetéssel, klasszikus filmeszközökkel, nagyszerű színészekkel és csodálatos filmzenével, izgalmas és tartalmas szórakozást ígér. Belmondo szerepei között is egyedülálló az intellektuális beállítottságú, érzelmileg meglehetősen túlfűtött (csalódott és bosszúálló) Beaumont megformálása. A 007-es történetekhez alaphangjaiban hasonló sztori igazi francia krimi, jó forgatókönyvvel, kiváló operatőri munkával.

Mai nap hírei

Újabb lehűlés közelít még több esővel

agroinform.hu9 órája

Menesztették posztjáról Szalaiék edzőjét

eurosport.hosszabbitas.hu13 órája

Tordai Bence: gyászos nap ez Orbán Viktor számára

demokrata.hu14 órája

Megérkezett a Huawei P Smart 2021

gsmring.hu14 órája

Ingyen van, segítene megállítani a járványt, de mégsem használjuk

szabadeuropa.hu14 órája

Hűha, Gwyneth! Ruha nélkül köszönte meg a filmcsillag a szülinapi üdvözleteket

joy.hu17 órája

Három csillagjegy, akik piszok nagy mázlisták - Te vajon köztük vagy?

femcafe.hu18 órája

Megérkezett a legújabb magyar rajzfilmsorozat

mmonline.hu18 órája