Az EL-döntőre jött szurkolók tönkre vágták a Liszt Ferenc teret

Startlap - Startlap
Terézváros polgármestere fényképekkel illusztrálta, hogy szerda koraeste milyen pusztítást műveltek a drukkerek Budapest egyik kedvelt terén.

A Liszt Ferenc tér eleset – így posztolta fotókkal közösségi-oldalán Terézváros polgármestere azt, ahogy gyakorlatilag mint valami horda, úgy taposták szét az UEFA Európa-liga döntő meccsére érkezők a népszerű környék virágait, növényeit. Ráadásként még szanaszéjjel szemeteltek mindent, több száz négyzetméteren.

Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében

– írta le a pusztítást Soproni Tamás, a hatodik kerület polgármestere. 

Soproni arról is beszámolt, hogy a szervezők nem vették fel velük a kapcsolatot, nem kérték őket, hogy biztosítsanak rendészeti vagy köztisztasági állományt erre a napra.

 Nem kaptak tájékoztatást a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról sem.

Holnap reggel a kollégák és magam is a helyszínen kezdünk, és ahogy tudjuk, megkezdjük a takarítást. A károkat természetesen minél hamarabb helyrehozzuk, de a számlát be fogjuk nyújtani Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek

– zárta bejegyzését Facebook-oldalán a polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a meccs után nem lesz újabb közterületük áldozat.

Ez is érdekelhet

képcím

Akár 450 százalékkal emelkedhet a vérhígítók ára

képcím

Molnár Gusztáv reagált a válása hírére

képcím

Hétfőtől visszatér az augusztusi forróság