Leukémiásnak hazudta kisbabáját egy magyar nő, hogy így csaljon ki pénzt másoktól

Startlap - Startlap
'Ha legalább 10-20 ezer forintot küldenek egyénenként, akkor sikerülne összegyűjteni a pénzt a műtétre. Aki tud és megteheti, segítsen!'

A Facebookon gyűjtött pénzt egy nő leukémiás koraszülött gyermekének, hogy abból svájci kezelését finanszírozza, azonban kiderült, hogy szó sincs semmiféle életmentő beavatkozásról, sem leukémiáról – számolt be a Blikk.

A csaló fotót is megosztott a csecsemőről, valamint egy kórházi kezelőlapot és egy banki igazolást is közzétett, amelyek mindegyikéről kiderült, hogy hamis.

 

A lap eleinte még mit sem sejtve kereste fel a kórházat, hogy érdeklődjön a helyzetről, ők azonban közölték: nem kezelnek ennyi idős babát ilyen betegséggel, valamint a kezelőlap “formailag és tartalmában sem hasonlít a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján használt dokumentumokhoz”.

Kérem, segítsenek, a három hónapos kisbabámról van szó, leukémiás, műteni kell, de egyedül nem tudom finanszírozni. Ha legalább 10-20 ezer forintot küldenek egyénenként, akkor sikerül összegyűjteni a pénzt a műtétre, kérem. (…) Aki tud és megteheti, segítsen

– idézi a hvg.hu a bejegyzést, és megjegyzik: a tucatnyi helyesírási hibát már eltávolították a szövegből. A csaló ugyanis őket külön megkereste azzal, hogy segítsenek a pénzgyűjtésben. A portál szintén utánanézett az ügynek, és kiderült, hogy feltehetően több álhír- és kattintásvadász oldal kötődik a nőhöz.

A bank jelezte, hogy a bankszámla létezik, de az igazolás is hamis, a képről pedig a Google keresőjével könnyen kideríthető, hogy külföldi oldalakról származik.

A portál szembesítette a nőt, aki eleinte tagadta a vádakat, aztán mégis bevalotta a csalást. Állítása szerint Jázmin nevű kislánya létezik, de a betegsége közel sem olyan drámai, ugyanis csupán vérszegény. A gyermek szegedi kezelésére hivatkozva azt már nem engedte meg, hogy az újságírók személyesen látogassák meg. Hozzátette: mindösszesen 20 ezer forint érkezett a számlára, amit pelenkára és tápszerre költött.

 

A bank azóta jogi lépéseket tett az ügyben, a nő pedig törölte Facebook-oldalát.

Ez is érdekelhet

képcím

11 év börtönt kapott a csaló influenszer

képcím

"Nemcsak téveszme, hanem veszélyes is, akárcsak Orbán maga" -...

képcím

Videók kerültek elő Merkely Béláról, ahogy fiatal lányokkal...