Megírták Zacher lemondását, de az orvos tagad

Startlap - Startlap
A Honvédkórház egyelőre nem nyilatkozik az ügyről.

Egy háziorvos a napokban számolt be arról, hogy Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről. Az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, elhunyt.

A beteg januárban halt meg, az ügy múlt héten került nyilvánosságra. A kórház nem indított vizsgálatot az ügyben, a minisztérium pedig visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban.

Mindezek ellenére Zacher Gábor “elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét”- tudta meg a HVG.

Zoom.hu ezzel szemben azt írja, ő ilyenről nem tud, nem mondott le, továbbra is ő vezeti a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

A 24.hu kérdésére a Honvédkórház sajtóosztálya annyit mondott, telefonon nem adhatnak információt. A lap ezek után írásban is elküldte a kérdéseit, válasz egyelőre nem érkezett.

Korábban egy másik tragédiával végződő esetben is előkerült Zacher neve. Egy, az ügyeleten órákig haldokló, de ellátást nem kapó súlyosan beteg nővel kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, az ellátókapacitás véges.

 

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

Ez is érdekelhet

képcím

G.w.M. feleségének a nukleáris fegyverkezés a szakterülete, a...

képcím

Emmi: ez a vakcina harmadik oltásként nem célszerű

képcím

Bodrogi Oszter Sándor haláláról nyilatkozott