Kiemelt Hírek 2020. november 27.

Közzétették az idei karácsonyfa árakat: mindegyik fenyő egyre drágább, már a luc sem olcsó

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 27.
A Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete a fajtánkénti várható árak ismertetésén túl egy fontos tévhitre is felhívta a figyelmet a fenyővásárlással kapcsolatban. Esti hírösszefoglaló.

Közzétették az idei karácsonyfa árakat: mindegyik fenyő egyre drágább, már a luc sem olcsó

A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének (Makert) elnöke az MTI érdeklődésére ismertette a fajtánkénti várható árakat, plusz felhívta a figyelmet egy fontos tévhitre, ami még mindig élénken él a köztudatban a fenyővásárlással kapcsolatban. Pontos számok és további részletek itt.

4,2 milliós jutalmat ítélt meg saját magának a gyáli polgármester

Pápai Mihály nemcsak saját magát érezte ilyen vaskos dicséretre méltónak, közel 200 millió forintot osztott szét. A nagylelkűségre a veszélyhelyzetről szóló kormányrendeletnek köszönhetően nyílt lehetősége. Bővebben.

Kásler Miklós szerint a kormány mindig időben hozott megfelelő intézkedéseket, de az emberek fegyelmezetlenek voltak

Az emberminiszter szerint a lakosság hibája a második hullám fokozott belobbanása. Erről, meg arról, hogy ápolók, orvosok ezreit átképzik a koronavírus miatt, friss Facebook-videójában beszélt. Kásler Miklósnak sikerült időt szakítani egy Soros-viccre is. Íme a felvétel.

Soha még ennyi ember nem halt meg koronavírusban itthon, mint a mai napon

Fotó: Antonio Masiello/Getty Images

Számos újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és rekordot döntött az egy napra eső elhunytak száma. A legfrissebb, hivatalos itthoni koronastatisztikákat ebből a cikkből ismerheted meg.

Az oroszok meghívták a magyar orvosokat, hogy nézzék meg, hogy készül a vakcinájuk

Az orosz egészségügyi miniszter pénteken ajánlotta fel Szijjártó Péternek a látogatást. A magyar külügyminiszter és Mihail Murasko más fontos témáról, orosz gáz vásárlásáról is egyeztettek. Részletek itt.

Balázs Fecótól megindító képekkel búcsúznak az ismert emberek

Az élete 70. életévében koronavírusban elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész halála letaglózta a hírességeket. A gyászoló posztokból ebben a cikkben találsz egy válogatást.

A tíz tagú Volner Párt elnöke megpróbálta elmagyarázni, hogy miért éppen ők szigorítanák tovább a választási törvényt

Az exjobbikos Volner János nevével fémjelzett politikai alakulat 10 tagjára 75 lájk jut a Facebookon, és még a kormány eredeti ötleténél is szigorúbb, 71 jelölthöz kötött listaállításért lobbiznak, sikeresen. A folytatásért ide kell kattintani.

Elindult a fényvillamos Budapesten: mutatjuk, mikor és hol tudsz felszállni rá

Az ünnepi fényárba öltöztetett villamos két nap kivételével január 6-ig minden szállítja az utasokat több vonalon. További információkért kattints ide.

Miért nehezebb a roma gyerekek élete? Ónodi Eszter animációs kisfilmben magyarázza a hazai rasszizmust

Fotó: Penny Bradfield/The AGE/Fairfax Media via Getty Images via Getty Images

Egy több milliós nézettségű amerikai videó nyomán, önkéntes összefogással elkészült a rendszerszintű rasszizmusról szóló, közérthető, egyszerű oktatóvideó magyar verziója. A szomorú mese, amelyet Ónodi Eszter narrált, erre a linkre kattintva érhető el.

Megtiltják az állati szőrme árusítását a budapesti karácsonyi vásárokon

Idén karácsonyi vásár sincs, de a Magyar Szőrmeellenes Liga petíciója célba talált a főváros vezetésénél. Minderről bővebben itt írnak.

Keresés az oldalon