Közzétették 2018 legjobb munkahelyeinek listáját

Startlap - Startlap
Három vállalat már zsinórban negyedjére nyeri el a Legjobb Munkahely címet.

Az Aon Legjobb Munkahelyek Programja 18. alkalommal készítette el felmérését arról, hogyan érzik magukat a munkahelyükön a magyar dolgozók – írja a hvg.hu. Összesen 87 cég több mint 62 ezer munkavállalójának véleménye alapján kiderült: a dolgozók kötődése a cégükhöz és elégedettségük egyre jobban gyengül, viszont évről évre kevésbé félnek attól, hogy elveszítik munkájukat.

A válaszadók kétharmada véli úgy, biztos esélyei vannak a munkaerőpiacon, ezért nem aggódik munkája elvesztéséért. Ezzel párhuzamosan idén egy százalékkal kevesebben állították azt, hogy ragaszkodnak a cégükhöz. Azon munkavállalók száma is csökkent, akik elégedettek vállalatuk tehetségmegtartó képességével, valamint a munkáltatói márkával, és csökken az emberek hite a cégük jövőbeli sikerességét illetően is.

A munkavállalók 53 százaléka érzi úgy, hogy munkaadója a szakmájában az egyik legjobbnak számít. Az elhelyezkedési esélyeiket a 29 éven aluliak és a férfiak továbbra is magabiztosabban értékelik, mint az idősebbek és a nők.

A legjobb munkahelyeken 10-ből 8-an érzik úgy, hogy anyagilag is részesülnek a sikerekből

A válaszok alapján kiválasztották a Legjobb Munkahelyeket: az itt dolgozók 77 százaléka szerint a munkavállalói élmény kiváló, a felsővezetés pedig emberközpontú és lelkesító. Ezen cégek a legtöbb mutató tekintetében mintegy 20 százalékkal jobban szerepeltek a többieknék. A dolgozók döntő többsége szerint a legjobb cégek tehetségvonzó és tehetségmegtartó képessége jó, valamint 10-ből 8 munkavállaló úgy érzi, hogy ők is részesülnek anyagilag a munkahelyük sikereiből. 

Az 50–250 fő közötti kategóriában Aon Legjobb Munkahelyek:

Atlas Copco Hungary Kft – Industrial Technique
Cisco Systems Mo. Kft
Carglass Magyarország – CG Hungary Kft.
Nutricia Early Life &Advance Medical Nutrition
Starschema Kft.
WHC

A 250 és 1000 fő közötti cégek legjobbjai:

B.Braun Avitum Hungary Zrt.
EuroFamily

Az 1000 főnél többet foglalkoztató cégek:

SAP Hungary Kft.
DECATHLON Magyarország
Szerencsejáték Zrt.

Az idei legjobb 13 közül a B.Braun Avitum Hungary, az EuroFamily és a DECATHLON egymás után negyedszerre nyeri el az Aon elismerését. A nemzetközi mérésben részt vett vállalatok közül két magyar leányvállalat kapta meg a Legjobb Munkahely elismerést, a Mars Magyarország Értékesítő Bt. és a profession.hu Kft.

Ez is érdekelhet

képcím

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat

képcím

Öt magyarból négy szerint rossz irányba mennek idehaza a dolgok

képcím

Több millió rakétát vesz Moszkva Észak-Koreától az amerikai...