Öt magyarból négy szerint rossz irányba mennek idehaza a dolgok

Startlap - Startlap
Régen látták utoljára ennyire rossznak a gazdasági helyzetet a magyarok. Hétvégi hírösszefoglaló.

Ma már a magyarok jelentős része szerint rossz irányba megy az ország 

Az Ipsos közvéleménykutató nemrégiben kiadott felmérése alapján 2022 augusztusában mindössze 16 százalék volt azoknak a magyaroknak az aránya, akik szerint jó vagy valamennyire jó állapotban van az ország gazdasága. Részletek

Elhunyt II. Erzsébet

Fotó: Chris Jackson – WPA Pool/Getty Images

A csütörtökön meghalt II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára. Ő volt a negyvenedik angol-brit uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmost 1066 karácsonyán a londoni Westminster apátságban Anglia királyává koronázták, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő a trónon. A királynő élete így nézett ki a számok tükrében. 

Bige László: Az eddigi infláció még csak a kezdet

Rendkívüli gondokkal szembesülhet Európa a műtrágyahiány miatt, amelyet a földgáz árának sokszoros növekedése okoz. Az európai gyárak többségéhez hasonlóan Bige László Nitrogénművek Zrt.-je is leállásra kényszerül, és ez óriási árrobbanást hozhat magával. Ha az oroszok valóban elzárva tartják a gázcsapot, még súlyosabbak lehetnek a következmények. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Egy nyolcadikos tankönyv szerint valójában három nagyhatalom civódik az oroszok által lerohant Ukrajnán

Különös szöveget, és még különösebb illusztrációt szúrtak ki egy nyolcadikos földrajzkönyvben az ukrajnai konfliktusokról. A gyermekeknek szánt oktatóanyag békeidőben is kérdéseket vetne fel, de a jelen háborús helyzetben végképp. Íme.

“Nagy konfliktus Orbán és Plenkovic között: A horvát miniszterelnök személyesen fogja megakadályozni a Fortenova magyar felvásárlását”

Ezzel a címmel jelent meg egy horvát lapban vasárnap az a cikk, amely a régió legnagyobb mezőgazdasági cégéről, és az iránta érdeklődő Jellinek Dánielről szól. A Nacional “komoly kétségekről” ír Jellinek személyét illetően, akiről úgy gondolják, a látszatnál jóval szorosabb kapcsolat fűzheti Orbán ViktorhozBővebben.

Sötét jövőt jósol az IMF: 2023 még az idei évnél is rosszabb lehet

Míg a járvány kezelésének érdekében sikerült gazdasági együttműködésre lépnie a különböző országoknak, a háborús helyzet már rendkívül súlyos törésvonalak kialakulásának kedvezhet – fejtette ki Krisztalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője a Bruegel Intézet konferenciáján tartott előadásában.

Óriási a gond a BKV-nál, tömegesen mondanak fel a sofőrjeik

A Világgazdaság úgy tudja, hogy, a buszsofőrök és trolivezetők soha nem látott ütemben mondanak fel a cégnél, először idén májusban, aztán rögtön júniusban is rekordot döntött a járművezetői létszám csökkenése. Íme.

Hét halottja van a kunfehértói vasúti átjáróban történt balesetnek

MTI/Donka Ferenc

Összeütközött hétfő reggel egy motorvonat és egy autó Kiskunhalas és Kunfehértó között. Az Opel Corsában heten utaztak, és az ütközést senki nem élte túl. A mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel kórházba vitték. Részletek.

 

Címlapkép:  Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Nézők közé hajtott egy autó az Esztergom-Nyerges Rally-n,...

képcím

Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte a...

képcím

Megszületett az ítélet Bige László ügyében