Koronavírus: megszólalt egy Tenerifén élő magyar

Startlap - Startlap
Kiderült, hány magyar tartózkodik a spanyol szigeten lévő szállodában, ahol egy koronavírussal fertőzött olasz turista miatt egy egész szállodakomplexumot lezártak a hatóságok. Reggeli hírösszefoglaló.

“Jöttek értem a szkafanderes mentősök” – megszólalt a Bécsben kezelt magyar nő, olaszországi magyarok és egy tenerifei magyar, újabb szigorítások léptek életbe Ferihegyen

Miháczi Bea kedd óta egy bécsi kórházban várja a vizsgálati eredményét, ahová koronavírus-gyanú miatt került be. Erős köhögőrohamát leküzdve beszámolt állapotáról. Ha kíváncsi vagy a nyilatkozatra, akkor itt folytasd az olvasást.

Nem ő az egyetlen magyar, aki külföldön karanténban ragadt: Tenerifénegy egészszállodakomplexumot lezártak a fertőzés miatt. Ha érdekel a tenerifei karantén, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe, amelyből az is kiderül, hágy magyar tartózkodik a hotelben. Ide kattintva egy kint élő magyar beszámolóját nézheted meg a tenerifei helyzetről.

Olaszországban élő magyarok hátborzongató körülményekről számoltak be: ürességtől kongó utcák, egymás kosarából kilopkodott élelmiszer, köhögni tilos. Részletek itt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren újabb biztonsági intézkedéseket vezettek be. Mit jelent ez? Innen kiderül.

San Franciscóban vészhelyzetet hirdettek a koronavírus miatt, elnéptelenedtek az olasz repülőjáratok, fertőzött beteget találtak a Wizz Air gépén

Szinte teljesen kiürültek az Olaszországba tartó repülőgépek. Egy keddi, Londonból Milánóba tartó járaton fotó is készült erről, amelyet az alábbi cikkben találsz.

Két olasz járaton fel is bukkant egy fertőzött beteg: egy 71 éves olasz férfiról van szó.

A kaliforniai San Fransiscóban vészhelyzetet hirdettek a járvány miatt. A helyi polgármester hangsúlyozta: nem a város egészségügyi állapota tette szükségessé az intézkedést. A San Franciscó-i helyzetről bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Mindeközben a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerdán közölte friss adatait a betegség terjedéréről, amely továbbra is mérséklődő tendenciát mutat. A pontos számokat itt ismertetik.

Zoób Kati 800 millió forintot kapott szinte titokban a Magyar Turisztikai Ügynökségtől

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Még a nemzeti együttműködés rendszerében is szokatlan az a titkolózás, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  vissza nem térítendő támogatásait övezi. Egyedi döntésekre hivatkozva százmilliókat osztogatnak a nem nyilvánosan meghirdetett pályázati felhívásra benyújtott kérelmeket alapján. A kedvezményezettek között szerepel Zoób Kati divattervező, Balatonboglár fideszes önkormányzata, továbbá a Tiborcz István volt üzlettársához köthető bodajki kastély is. 

“Muszáj, mert ez az ukáz….azért menjetek kékkel, mert szarul van”- az Országos Mentőszolgálat nemcsak a mérés metodikáját írhatta át, hogy trükközzön a kiérkezési statisztikákkal

Több évtizedes hagyományaival szakítva az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a valódi kiérkezési idő helyett a menetidőt kezdte mérni, vagyis attól a pillanattól számítja a mentő érkezési idejét, amikor szabad egységet találnak a feladathoz. A változtatást az OMSZ igen sajátos logikával magyarázza. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő ebben a cikkben azon túl, hogy kifejti, miért iszonyú ostobaság a mentőszolgálat indoklása, bemutat egy másik trükközési módszert is, amelynek köszönhetően Rétvári Bence államtitkár büszkélkedhet a szép számokkal, miközben a beteg meghal.

Egy magyar professzor irányítása alatt készül az Alzheimer-kór elleni biomolekula, amelyet csecsemőknek adnak először

Hamarosan több halálozást tudhatunk be a Parkinson- és az Alzheimer-kórnak, vagy stroke utáni agysérüléseknek, mint az infarktusnak vagy a ráknak. Dékány Gyula a Parkinson és az Alzheimerellenszerének elkészítésére ttette fel az életét: a magyar professzor vezetése alatt működő nemzetközi kutatócsoport több mint egy évtizede vizsgálja, miként lassíthatnának az időskori szellemi képességek romlásán. A csoport olyan biomolekulákat készít, amelyeket a beteg sejtekbe juttatva megállítható az állapotromlás. A technológia elkészült, az új gyógyszerhez gyár épül Portugáliában. Ebben a cikkben Dékány beszél a kutatásokról és az általuk kifejlesztett eljárásról.

Négy hónapja sérülnek meg a gyerekek a XVI. kerület választási hajrájában átadott csúszdáin, de a rendőrségnek még gyanúsítottja sincs

A fővárosi Reformátorok terén, az önkormányzati választások finisében a kerület fideszes polgármestere, országgyűlési képviselője, és egy miniszter adta át azt a három csúszdát, amelyek utoljára vasárnap okoztak balesetet. Az első sérüléseket követően egy magánszemély feljelentést tett, és megindult a nyomozás, ami azonban nem akar haladni. A balesetekről és a friss fejleményekről itt olvashatsz.

Jordán Tamás lett a nemzet színésze

MTI Fotó: Varga György

A 77 éves színművészt Andorai Péter helyére választották meg. A nemzet színésze címről, valamint viselőiről itt írnak.

Pénteken jön egy újabb front, havazást hoz magával

Nemcsak a hegyvidéki területeken, hanem az északkeleti megyék síkvidékein is előfordulhat havazás. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar busz ütközött egy kamionnal Szlovákiában

képcím

Gálvölgyi-ügy: ezért szerepelt a "VIP" adat a mentési...

képcím

Gálvölgyi-ügy: Pintér vizsgálatot indít az eset után a...