Koronavírus: két városunkban erős emelkedést mutatnak a szennyvízminták

Startlap - Startlap
A Nemzeti Népegészségügyi Központ 33. heti vizsgálati eredményeiben országos átlagban emelkedő tendencia látható, a vírus örökítőanyagának koncentrációi a második hullám felszálló ágában mértekkel egyeznek. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Varga György

Koronavírus: két városunkban erős emelkedést mutatnak a szennyvízminták

A Nemzeti Népegészségügyi Központ 33. heti vizsgálati eredményeiben országos átlagban emelkedő tendencia látható, a vírus örökítőanyagának koncentrációi a második hullám felszálló ágában mértekkel egyeznek. További információkért katt ide.

Megtévesztő, allergiához hasonló tüneteket okoz a delta variáns

Az Indiából származó mutáns jellemző tünetei különbözőek az eddig megszokottaktól, valamint a lappangási idő is eltérő, ezért könnyen összetéveszthető más, régóta velünk élő megbetegedésekkel. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

A mostanra összegyűlt nemzetközi tapasztalatokból egyre egyértelműbben látszik, hogy nemcsak a szimptómákról, hanem a vakcinák hatékonyságáról alkotott képünket is felül kell írnunk a delta variáns esetén: a koronavírus ezen módosulata részben képes kijátszani az oltások védelmét, ugyanakkor az adatokból egy jó hír is kiolvasható. Bővebben.

Jogerős: “Legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik”

FeketeGyőr András másodfokon is pert nyert Mészáros Lőrinc ellen, amelynek köszönhetően ezentúl büntetlenül lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy “politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján”. Részletek.

Már pénzbírságot kapott a Pénzügyminisztérium a Paks 2 körüli titkolózás miatt

MTI/Máthé Zoltán

A büntetés összege olyan alacsony, hogy aligha változtat a helyzeten. Varga Mihály tárcája évek nem hajlandó kiadni a hitelfelvétel módosításának dokumentumait, hiába kérte erre a bíróság, majd a végrehajtó. Bővebben.

A tálibok lezárják a kabuli repteret az afgánok elől: “Szükségünk van a tehetségükre”

Az iszlamista mozgalom szóvivője arról tájékoztatott: a külföldiek evakuálására elég időt adtak, állampolgáraik további távozását nem támogatják, és állítják, hogy az országban visszaállt a rend és a biztonság. Az afganisztáni fejleményekről ebben a cikkben olvashatsz.

Huszonkét autót karcolt össze Budapesten egy bicikliző kisfiú

A rendőrség “karcos hangulat” címmel tette közzé a biztonsági kamerák felvételéta kilencéves gyermek munkálkodásáról, akit nem volt nehéz megtalálniuk. Videó.

Kevés is és drága is a körte, és még feljebb mehet az ára

Sok helyen hiába keresik a vásárlók a gyümölcsöt, az idei év termése 15 évi negatív rekordot döntött meg, a helyzeten az import áru sem tud segíteni. Mennyibe kerül egy kiló körte, meddig kúszhatnak még fel az árak, és mi áll a drágulás hátterében? Erről szól ez a cikk.

Bécsben tüntetnek Mészáros Lőrinc Fertő-tavi gigászi beruházása miatt

A 30 milliárd állami forintból megvalósuló, összesen 80 focipályányi területet elfoglaló luxusszálloda és annak szokásos tartozékai a világörökség részét képező tó élővilágát fenyegetik az aktivisták szerint. Ugyan a demonstráció kifejezetten visszafogott volt, a témáról szóló petícióból jól látszik, hogy nem csupán a Greenpeace nem ért egyet a magyar állam és Mészáros Lőrinc terveivel. Ha érdekel az ügy, akkor itt folytasd az olvasást.

Képekben a paralimpia megnyitója, ahol 37 magyar sportolóért szurkolhatunk

A XVI., tokiói paralimpián rekordszámú versenyző indul. Az afgán paralimpikonok a tálib hatalomátvétel miatt nem szerepelhetnek, az ünnepélyes megnyitón Afganisztán zászlóját is körbevitték. Fotók és további részletek itt.

Rudolf Péter már biztosan marad a Vígszínház élén 

MTI/Illyés Tibor

A teátrum tíz hónap szünet után újra megnyitja kapuit a közönség előtt, Rudolf Péter állandó kinevezést kapott. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Ectoin: kulcs a túléléshez (x)

képcím

Nátha vagy allergia? Így lehet megkülönböztetni a kettőt

képcím

Felszólalt Magyar Péter tüntetésén, kirúgták Tarr Zoltánt a...