Koronavírus: a 70 éves beteg fia bement a kórházba de hazaküldték, az állam szerint ő fertőzte meg apját

A karanténba rendelt felesége tömegközlekedéssel utazott a kórházba. Az állami szervek egyelőre hallgatnak. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-09 09:36

A kép illusztráció. (Fotó: Fatemeh Bahrami/Anadolu Agency via Getty Images)

A 70 éves koronavírusos fia tíz nappal korábban kórházban járt és hazaküldték, most az Operatív Törzs azt mondja, ő fertőzte meg az apját

Szombaton jelezte az Operatív Törzs, hogy egy 70 éves férfi az ötödik koronavírusos Magyarországon, akit feltehetően külfödön élő fia fertőzött meg, miután Olaszországban járt. A férfi fia azt mondja: 10 nappal korábban meglátogatta a fertőzés gyanúja miatt a Dél-Pesti Centrumkórházat, ahol megvizsgálták, majd hazaküldték. A 70 éves férfi nincs eszméleténél, és fia története tele van aggasztó részletekkel. A folytatásért ide kattints.

Koronavírus: országos látogatási tilalmat rendeltek el, és a kormány arra kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy ne utazzanak

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarországon. Arról, hogy hol és meddig van érvényben az intézkedés, itt írnak.

Az operatív törzs a kórházak vezetőihez fordult annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozók ne utazzanak külföldre. Részletek itt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvívője elmondta: a mentősök fel vannak készülve a koronavírusra. Mit jelent ezt a gyakorlatban? Innen kiderül.

A meghatározó hazai élelmiszeripari vállalatok abban az esetben sem állhatnak le, ha az ország egy nagyobb területét karantén alá vonnák. Erről ugyanis egy 2012-ben elfogadott törvény értelmében a kormánynak kell gondoskodnia. A jogszabály elég sok dologról részletesen rendelkezik, ezekről itt olvashatsz.

Az elmúlt négy évben egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki Magyarországon az otthonából

Adatigényléssel fordultak a Magyar Bírósági Végrehajtói Karhoz, hogy kiderüljön, hány embert tettek utcára 2016 óta. Íme a szomorú számok.

“Miskolcról érkeztem, és egy olyan iskolában tanítottam, ahol lényegében csak cigány származású gyerekek voltak” – interjú készült Jakab Péterrel

Fotó: MTI/Mónus Márton

Interú készólt Jakab Péterrel, a Jobbik új elnökével. A beszélgetés során egyebek mellett szóba került a cigányság, a Magyar Gárda, a pártból kilépők, a Fidesz, az ellenzéki összefogás, és az, hogy mit képvisel most a Jobbik.

 

Halálos tömegbaleset történt az M1-es autópályán

Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Tűz ütött ki a leszboszi menekülttáborban, porig égett egy iskola

Tűz ütött ki szombaton Leszbosz szigetén egy menekülttáborban. Az értesülések szerint teljesen leégett a svájci One Happy Family szervezet menekült gyerekekkel foglakozó iskolája és közösségi központja. A lángokról készült felvételt, valamint a további részleteket erre a linkre kattintva nézheted meg.

Hat embert öltek meg lavinák a hétvégén Ausztriában

A balesetekről ebben a cikkben írnak bővebben.

Az Öbölháború kezdete óta nem zuhant akkorát az olaj ára, mint hétfőn

Szaúd-Arábia bejelentette, hogy áprilistól csökkenti a nyersanyag árát. Ennek hatására a hétfő reggel hatalmasat esett az olaj ára. Részletek itt.

A törökök szerint a görögök éles lőszert vetnek be a menekültek ellen

Fotó: Onur Coban/Anadolu Agency via Getty Images

Tovább folytatódnak az erőszakos konfliktusok a görög-török határon. A helyzetről ebben a cikkben olvashatsz további információkat.

Jelentős enyhülés jön, de utána újra csökken a hőmérséklet

Pénteken egy erősebb hidegfront éri el az országot. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Elhunyt Pécsi Ildikó

hamuesgyemant.hu3 órája

Amikor a Mikulás a nagyi fülbevalójában cigizik az ovi előtt – nagy ünnepi lebukások

wmn.hu6 órája

Életmentő, de súlyos károkat okozhat a lélegeztetés

szimpatika.hu6 órája

A rák nem pihen, ne csak a lázad mérd!

napidoktor.hu7 órája

Mégis bíróság elé áll az Angliát rekordidő alatt átszelő sofőr

napmintnap.com10 órája

Érdemes-e most Xbox One X-et vagy PS4 Pro-t venni? Meddig fogsz tudni játszani rajtuk?

metabro.hu16 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu17 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu18 órája