Kiemelt Hírek 2020. május 31.

Kormányszóvivő: Feloldhatják az idősek vásárlási sávját

Startlap Kiemelt Hírek 2020. május 31.
Szentkirályi Alexandra egy Facebook-videóban beszélt a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedésekkel kapcsolatos lehetséges változásokról. Esti hírösszefoglaló.

Kormányszóvivő: Feloldhatják az idősek vásárlási sávját

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatóban részletezte, milyen változásokra számíthatunk a járvánnyal kapcsolatos intézkedések terén. A kormányszóvivő a szabadtéri rendezvények szervezésére, az ingyenes parkolásra, továbbá a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró hivatalos okmányokkal kapcsolatos tudnivalókra is kitért. Ha kíváncsi vagy a témára, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Halálos késelés történt Gyulán, a Magyar Narancs újságírójának kertjébe menekült egy sérült

Két embert megkéseltek vasárnap hajnalban Gyulán, az egyikük belehalt a támadásba, a másik személy sebesülten bemenekült egy közeli udvarba. Kiderült, hogy pont a Magyar Narancs munkatársának kertjébe toppant be, aki ebben a cikkben szemtanúként számol be arról, mi történt. A bűncselekmény helyszínéről megérkeztek az első fotók is, ezeket itt nézheted meg.

Fontos változás jön az egészségügyben: júniustól nem lesz több titok az orvosok előtt

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közlése szerint a jövő hónaptól bővül az Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok köre. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

A koronavírussal foglalkozó egészségügyi dolgozókat újraoltják BCG-vakcinával

Fotó: Paul Kane/Getty Images

A hírt Szlávik János jelentette be vasárnap. A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa tájékoztatott a vírus és a tuberkulózis ellen védő vakcina kapcsolatáról, valamint a járvány alakulásáról. Részletek itt.

A fideszes Tiba István távolságtartásra és maszkviselésre buzdít, de ezt ő maga nem tartja be

Tiba István fideszes országgyűlési képviselő szombaton lelkesen propagálta közösségi oldalán a szájmaszk és a távolságtartás fontosságát. Egy nappal korábban azonban még azzal büszkélkedett, hogyan segített az időseknekHajdúböszörmény szintén fideszes alpolgármesterével, Fórizs Lászlóval és a párt helyi önkormányzati képviselőjével, Molnár Imrével közösen. Csakhogy a járvány elleni óvintézkedésekről mintha elfelejtkeztek volna. Tiba bejegyzéseit itt nézegetheted.

Egy sármos úriember, aki felfelé megejtően kedves, de lefelé kíméletlenül tapos: portré Kásler Miklósról

Az, hogy Kásler Miklós sorsa megpecsételődött, nem újdonság. Az emberminiszter korábban sem állt a helyzet magaslatán, a járvány által előállt kihívásokat viszont már egyenesen tragikusan kezelte. Orbán Viktor eddig az általa kiemelt orvos miniszterekkel rendre megégette magát, de Kásler Miklós egyelőre marad a helyén, hivatalosan nincs szó a bukásáról. Kásler a Kékgolyó utcai Országos Onkológiai Intézet igazgatójaként elég sok kormányt megélt már, és mindenki imádta, a létező összes kitüntetéssel megajándékozták. De hogyan lett a sárvári “konzervatív, katolikus szellemű család” nyaksebészként induló fia szó szerint élet és halál ura? Mit mondanak róla az ismerői, milyen személyisége van Kásler Miklósnak? Miért olyan vegyes a megítélése, mi az, amihez tényleg ért, és hol rontotta el ennyire? Na és milyen jövő várhat a miniszterre? Erről szól ez a cikk.

Ma is több fertőzöttet diagnosztizáltak, és halálos áldozata is van a koronavírusnak Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen elhunytak a betegség következtében. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Egy egész műsor komplett stábja távozik a HírTV-től

A Media1 információi szerint egy teljes stáb hagyja ott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány berkein belül működő tévécsatornát. A távozó műsorról és a döntés okairól itt írnak.

Videóra vették, ahogy Bukarestben összeütközött két villamos – többen megsérültek

Hét ember megsérült, hármat közülük kórházba szállítottak, amikor Bukarestben szerda délután egymásnak ment két villamos. A balesetet a fedélzeti kamera rögzítette: íme a felvétel.

Figyelem: zivatar várható északkeleten

Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki egy megyére vasárnapra, három másik megyére vonatkozóan pedig hétfőre zivatar veszélye miatt. Részletes előrejelzést itt olvashatsz.

 

Keresés az oldalon