Hatkor kelt, hogy tanuljon, és magányos volt: így járta be Amerikát a fiatal Orbán Viktor

Startlap - Startlap
A kormányfő 28 évvel ezelőtt egy ösztöndíjprogrammal utazott először Amerikába. A hathetes kiránduláson több más tehetséges fiatallal együtt vett részt, ők emlékeztek most vissza Orbán Viktorra, aki már akkor úgy mutatkozott be, mint Magyarország következő miniszterelnöke. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Hatkor kelt, hogy gyakorolja az angolt, és Magyarország következő miniszterelnökeként mutatkozott be: ilyen volt Orbán Viktor első útja Amerikába

Igazán különleges írás jelent meg a holland NRC nevű lapban a minap. Marcel Haenen szerkesztő 28 évvel ezelőtt egy ösztöndíjprogram keretében együtt utazott az Egyesült Államokba Orbán Viktorral, és mivel éppen most pénteken lett tíz éve, hogy kormánya hivatalban van, megosztotta emlékeit a miniszterelnökről. A cikkben a programban szintén részt vevő Németh Zsolt jelenlegi parlamenti államtitkár, valamint több más útitársuk is elmeséli élményeit Orbánról. Azt is felidézik, hogyan zajlott a Orbán Viktor és Soros György találkozásaRészletek itt.

Tudtad, hogy Harrynek és Vilmosnak van két mostohatestvére?

Van két ember, aki ha nem is szorosan, de 15 éve tagjai a brit királyi családnak, mégsem beszélünk róluk soha. Pedig Harry és Vilmos mostohatestvéreiről van szó, az egyikük esküvőjén debütált Katalin Vilmos barátnőjeként, a másikuk meg Gordon Ramsay műsoraiban szerepelt. Na de mégis kik ők? Ebben a cikkben bemutatják a család két rejtőzködő figuráját.

Egyik napról a másikra tűnik el a koronavírus-fertőzöttek harmada-negyede a megyékből

Az operatív törzs két hónapja naponta közli a koronavírus-fertőzöttek megyei szintű adatait. Csakhogy a számok súlyosan pontatlannak tűnnek: a megyék nagy többségében gyakran 24 óra alatt szívódik fel a fertőzöttek nagy része. Hová tűnnek hirtelen a betegek a statisztikákból? Mi az, amire mégis jók ezek az számok? Hogy állunk jelenleg megyénkénti bontásban az aktív fertőzöttekkel? Erről szól ez a cikk.

Karanténba kell vonulnunk, ha külföldi nyaralásról térünk haza?

Fotó: MTI/ Komka Péter

A külföldi turizmus újraindulóban van, az egyes országok egymás után nyitják meg a határokat. A kiutazást különféle szabályokhoz kötik, de a hazatérés után sem folyhat mindenkinek zökkenőmentesen az élete. A karantén ugyanakkor nem minden esetben kötelező, viszont meg vannak határozva a pontos szabályai, ahogy annak is, hogy milyen esetekben mentesülhetünk ezek alól. Ezeket foglaltuk össze ebben a cikkben.

50 éves lett az első magyar koncertlemez: emlékszel még Zorán és Frenreisz Károly közös zenekarára?

Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez, a jubileum alkalmából Sztevanovity Zorán, Dusán, és Frenreisz Károly felelevenítette a lemez és a zenekar történetét. Erre a linkre kattintva elolvashatod a visszaemlékezésüket, és meghallgathatod az albumot.

Nézd meg videón, hogyan írt történelmet írt Elon Musk és a NASA veterán űrhajósai

Magyar idő szerint május 30-án 21:22-kor a floridai Kennedy Űrközpontból fellőtték a SpaceX Crew Dragon űrhajóját, a fedélzetén a NASA két asztronautájával, a 49 éves Robert Behnkennel és az 53 éves Douglas Hurleyvel. A misszió Elon Musk milliárdos magánvállalata és a NASA közreműködésének gyümölcséből született meg, az indulásnál Donald Trump is jelen volt. A kilövés történelmi jelentőségű eseménynek számít. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Utálod az ágyneműhúzást? Ennek vége: forradalmasították az ágyneműcserét

Az a gyerekkori nézet, miszerint amit nem látok, az nincs, sajnos sokak esetében felnőttként is jellemző marad, amikor takarításra kerül sor. Az ágynemű cseréje tipikusan az a dolog, amit képesek addig halogatni, amikor már a szagok ordítanak a helyzet megoldásáért. Pedig az ágyunkban nemcsak mi lakunk, hanem baktériumok és gombák tömegei, ezért a szakértők általában heti egy alkalommal ajánlják az ágynemű cseréjét. Ezt a feladatot rengetegen gyűlölik, és inkább újra ugyanarra a párnahuzatra hajtják le a feküket, amin akár 16 féle gomba szundikálhat velünk együtt. Ha ismerős a helyzet, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket, ahol videón mutatják be, miként forradalmasították az ágyneműváltást egy apró, de remek ötleten alapuló termékkel.

Aki ritkán iszik, de akkor nagyon sokat, és aki mindig koccint veled még egy pohárral az egészségedre: így alkoholizálnak a csillagjegyek

Fotó: Yui Mok – WPA Pool/Getty Images

Az asztrológusok szerint a születési dátumunk meghatározza a személyiségünket, és így azt is, hogy mit teszünk, ha italozásra kerül sor. Vajon melyik az a csillagjegy, aki sose iszik, és kik azok, akiknek meggyűlik a baja az éjszakai mulatságokkal? Ebből a cikkből megtudhatod.

Jövő héten akár 30 fokot is mérhetünk

Hétfőtől hűvös idővel köszönt be a június, de aztán egyre több napsütés várható, sőt, hőség is lehet. A nyári meleg azonban átmeneti lesz. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...