Kiemelt Hírek 2019. augusztus 19.

Komoly drágulás jön a közértekben szeptembertől

Startlap Kiemelt Hírek 2019. augusztus 19.
Két halálos közlekedési baleset is történt vasárnap. 23 órán át dolgoztak a tűzoltók, hogy megmentsék a legendás 300 éves Somogy megyei tölgyfát. Közel harminc ember küzd azért, hogy kihozzák a Tátra barlangrendszerében rekedt két férfit. Hírösszefoglaló.

Szeptembertől jóval többe fog kerülni egy bevásárlás

Drágulnak az alapélelmiszerek szeptembertől: többek között a húsért és a tejtermékekért is többet kell majd fizetni. A pontos számokért ide kattints.

Két halálos közlekedési baleset is történt vasárnap

Forrás: iStock

Összeálltást közölt a rendőrség arról, hányszor kellett intézkedniük augusztus 18-án. Többek között két halálos baleset is történt. Minderről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz.

23 órán át dolgoztak a tűzoltók, hogy megmentsék a legendás 300 éves Somogy megyei tölgyfát

Felgyújtották azt a kocsányos tölgyet, amely Darány és Barcs között állt immár háromszáz éve, és a legendabeli magyar betyár után Patkó Bandi fájaként ismert.Ebben a cikkben képet és további részleteket találsz a tölgyről, továbbá megtudhatod, miként kapott lángra a termetes növény, és azt is, hogy sikerült-e megmenteni.

Közel harminc ember küzd azért, hogy kihozzák a Tátra barlangrendszerében rekedt két férfit

Négy barlangásznak sikerült még kimenekülnie, de két kollégájuk a tátrai Jaskinia Wielka Sniezna (Nagy Havas-Barlang) mélyén reked, miután a beáramló víz elvágta útjukat. A mentés részleteiről ebben a cikkben Jan Krzysztof, a tátrai hegyi mentők (TOPR) parancsnokának beszámolóját olvashatod.

Gulyás Gergely magára haragította az MSZP-t

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy falunapon beszélt a szocialistákról, és ezzel eléggé sikerült náluk kihúznia a gyufát.Ha érdekel, mit mondott Gulyás, és hogyan reagált a szavaira az MSZP, akkor olvasd el ezt a cikket.

Hihetetlen összegbe került a bangladesi sziámi ikrek szétválasztása 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Sajtótájékoztatót tartottak vasárnap azok a magyar orvosok, akik levezényelték a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétsorozatot. Itt számos érdekes információ hangzott el: a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai beszámoltak a gyerekek állapotáról, a várható rehabilitáció mikéntjéről, az eddig végrehajtott bravúros beavatkozásokról, arról, ők hogyan élték meg lelkileg az operációkat, de az is kiderült, mennyibe került eddig a komplex eljárás. Ha érdekelnek a részletek, ide kattints

Már négyezer embert kellett evakuálni a Kanári-szigetekről az erdőtűz miatt

A Kanári-szigeteken fekvő Tejeda város mellett, a hegyek között keletkezett szombaton az erdőtűz, amely azóta irdatlan sebességgel terjed. A következő cikkből kiderül, milyen pusztítást okoztak a lángok, valamint az is, hogyan küzdenek a természeti katasztrófa ellen.

Nem fog meglepetést okozni az időjárás, kivéve Sopronban

Magyarország nagy részén nem lesz komoly változás az időjárásban, kivéve a nyugati határ közelében fekvő területeket… A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod

Keresés az oldalon