Komoly ajándékcsomagot kapnak Újpesten a nyugdíjasok

Startlap - Startlap
A választások előtt az önkormányzat a szokásosnál nagyobbra tömte a meglepetéscsomagot, és nem csak ételt rakott bele. Hírösszefoglaló.

 

Csinos csomagot kapnak a nyugdíjasok Újpesten az önkormányzattól

A választások előtt a szokásosnál kövérebb az a csomag, amelyet az újpesti nyugdíjasok kapnak a helyi önkormányzattól: a 10 kiló krumpli mellé most egy csomó más dolog jár, ráadásul nem csak élelmiszerek. A tételes lista szemrevételezéséért itt folytasd az olvasást, ahol fotót is találsz az önkormányzat értesítő leveléről.

Orbán Viktor elárulta, mekkora plusz pénzt kapnak idén az idősek

A miniszterelnök kedden az Országházban, az Idősek Tanácsa ülésén közölte az idei nyugdíjprémium, illetve nyugdíjkiegészítés összegét. Orbán arról is szót ejtett, vajon várható-e jövőre is prémium. A számokat itt találod.

Damu Roland megpróbálhatott véget vetni az életének

Vasárnap este egy VIII. kerületi lakásban öngyilkosságot kísérelt meg az egyik lakó, aki a jelek szerint Damu Roland színész lehetett. Arról, miként próbálhatott végezni magával, valamint hogy reagált a hírre az érintett kórházi osztály dolgozója, illetve maga Damu, ebben a cikkben írnak.

Különös fehér tablettákkal kampányol Szegeden a Fidesz?

Egy olvasó beszámolója szerint roppant fura kampánycsomag érkezett családja szegedi postaládájába: fehér tablettákat kaptak, Berta Róbert és Nemesi Pál kormánypárti jelöltek arcképével. Erről van több fotó is, méghozzá itt.

Egész Budát és a környéki agglomerációt “szigorúan korlátozott területté” nyilvánították a sertéspestis miatt

Fotó: Adam Berry/Bloomberg via Getty Images

A Nébih frissítette Magyarország interaktív sertéspestis-térképét, amiből látszik: a fővárosi agglomeráció teljes dunántúli részét, valamint egész Budát “szigorúan korlátozott területté” nyilvánították. Mindez az országos főállatorvos februári határozatában megszabott csomó speciális szabály életbe lépését vonja maga után. Milyen szabályokról van szó? Mit csinálnak az elhullott állatokkal? Ebből a cikkből megtudhatod.

Visszaléptek a traumatológusok a tömeges felmondástól

A Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei az MTI-hez eljuttatott közleményükben jelezték: egyelőre elállnaka korábban kilátásba helyezett október 1-jei, azonnali hatályú tömeges felmondásuktól. Ennek okairól erre a linkre kattintva informálódhatsz, ahol megtalálod a közlemény lényegét.

“Szó szerint félbe szakadt holttestet kellett lelöknöm magamról” – a Líbiában eltűnt magyar fotós vérfagyasztó részleteket osztott meg a légitámadásról, amiben megsérült

Szabó Gergely az a fotós, akinek líbiai tartózkodása idején eleinte eltűnéséről adtak hírt, és rövid ideig úgy tűnt, elrabolhatták, később aztán kiderült, hogy a fényképész légitámadásban sérült meg.

Kirúgták három budapesti temető vezetőjét

Ennek okairól ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Jelenleg Magyarországon nők százezreit bántalmazza partnere, akiknek jelentős részét képtelen megvédeni a törvény

Aktivisták brazíliai demonstrációja a nőkkel szembeni erőszak ellen. (Fotó: Mario Tama/Getty Images)

A partnere által szexuálisan vagy fizikailag bántalmazott nőknek csak a töredéke él a tíz évvel ezelőtt a mai napon, vagyis október elsején hatályba lépett távolságtartásról szóló törvény adta lehetőségekkel. Ez is mutatja, hogy a jog nem óvja rendesen az áldozatokat: három nőjogi szervezet közleményében arra mutatott rá, mennyire nem hatékony ez a törvény, sem annak a gyakorlata ültetése. Mi a baj a szabályozással? Innen kiderül, elborzasztó statisztikák kiséretében.

“Amikor kérdőre vonnak bennünket vagy megkérdőjelezik a magyar jogállamiságot, akkor belelépnek a becsületünkbe, és javaslom, ezt jól fontolják meg” – mondta Orbán Viktor, Bródy János megfontolta, és belelépett

Orbán Viktor a finn kormányfővel, Antti Rinnével tartott közös sajtótájékoztatón közölte a fentieket, a Kossuth-díjas dalszerző erre reagált egy Facebook-posztban. Ha érdekel, mit mondott Bródy, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani