Kizárnak Orbán évértékelőjéről több hazai és külföldi sajtóterméket

Startlap - Startlap
Helyhiányra hivatkozva nem engedik be Orbán Viktor szombati évértékelőjére a NER-en kívüli sajtótermékek képviselőit, ahogy több nemzetközi lap regisztrációját is elutasították.

A Várkert Bazárban tartja szombaton évértékelő beszédét Orbán Viktor. A Telex és a Népszava is beszámolt már arról, hogy az eseményre elutasították a regisztrációjukat, utóbbi lap azt írja: értesüléseik szerint több más, nem a NER égisze alatt működő sajtóorgánum sem regisztrálhatott rá.

A Polgári Magyarország Alapítvány elutasító válaszában úgy fogalmazott: “tekintettel a rendezvényhelyszín befogadóképességére, a média csak korlátozott létszámban tud részt venni az eseményen”.

A Népszava úgy tudja, hogy sem a Reuters, sem az AP, sem a HVG munkatársai nem kaptak regisztrációt. A Telex az ATV-t, 24.hu-t, a Blikket, és a Szabad Európát is említi, mint akiket kizártak az évértékelőről.

Az, hogy nem engedik be az említett sajtótermékek képviselőit, feltehetően nem független az elmúlt időszak történéseitől. A kegyelmi ügy kirobbanása után Novák Katalin és Varga Judit is lemondott, Balog Zoltán szimpátiaszavazás után maradt a magyar református egyház élén, ugyanakkor püspöktársa is lemondásra kérte. Orbán Viktor múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy alkotmánymódosítást nyújt be, ám azóta sem szólalt meg a kegyelmi ügyben.

Címlapfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit