Kivételes képességekkel rendelkező bevándorlóknak való vízumot kapott Melania Trump

Startlap - Startlap
Trump elnök üldözi a bevándorlást, kivéve ha feleségéről, vejéről, apósáról, vagy anyósáról van szó

Az amerikai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal szerint olyan, Amerikában letelepedni kívánó külföldiek kapnak EB-1-et, akik a saját területükön kiemelkedően teljesítenek, átlagon felüli képességekkel rendelkeznek. Nobel-díjasok, Oscar-díjasok, Pulitzer-díjasok, sportolók, tudósok, magas beosztású cégvezetők, ilyesmi.

Melania Trump 2001-ben ezt a vízumot kapta meg, mondván európai divatbemutatók kifutóin vonult, sikeres modellkarrierje volt, és a Sports Illustrated egyik kiadványában szerepelt, írja a Velvet. Ebben az évben a bevándorlók 0,3 százaléka kapott EB-1 vízumot.

Szuperképessége tehát nem volt az akkor még Melania Knauss nevű szlovén állampolgárnak, kivéve, hogy Donald Trumppal járt. Azt beszélik egyébként, hogy 1996 és 2001 között Melania B-1 üzleti vízumot kért a neki megfelelő H-1B munkavállalói helyett, ami csalásnak minősül, ő pedig így illegális munkavállaló volt, de erre bizonyíték nincsen.

A helyzet attól válik különösen érdekessé, hogy az a Donald Trump, akinek a közbenjárása nélkül Melania nem kaphatott volna EB-1-et, most durva bevándorlásellenes politikát folytat. Miközben lengyel vejét és szlovén feleségét kivéve az összes bevándorlót megpróbálja kitiltani az elnök az USA-ból, egy dologra azért marad még ideje: felesége szüleinek is intéz amerikai állampolgárságot.

Címlapkép: Instagram

Ez is érdekelhet

képcím

Pécsi Ildikó egyetlen fontos dologról nem végrendelkezett

képcím

Kövér László őrségét 140 millióból öltözteti fel Fenyő...

képcím

EP-alelnök: Rossz idézetet közöltek, nem Magyarországot, hanem...