Kiemelt Hírek 2018. január 28.

Kilencszer élesztették újra a 16 éves Ádámot, a Dabas fiatal focistáját

Startlap Kiemelt Hírek 2018. január 28.
A fiút jelenleg még altatásban tartják, a csapattársai összeomlottak.

Nem sokkal a gólja után esett össze a Dabas fiatal focistája, Duhaj Ádám, akit a helyszínen hatszor, a mentőben pedig háromszor élesztettek újra. Jelenleg mesterséges altatásban van – írja a Bors.

Kakucson vívott felkészülési meccset a Dabas U19-es csapata, amikor Ádám a pálya szélén összesett, leállt a légzése és a pulzusa.

Két perc volt hátra, amikor Ádám jelezte, lemenne a pályáról, és egy perc múlva le is jött, mert a cipője nyomta a lábát. Lesétált az oldalvonalnál, hogy odajön hozzám, a kispadhoz, de nem jutott el odáig” – mondta a Foci a Köbönnek a dabasi ezdő, Farkas Krisztián.

Az edző elmondta, hogy egy szabadságon lévő mentős, aki a közelben tartózkodott, 5 percen belül megérkezett a helyszínre. Amíg a mentő kiérkezett, hatszor élesztették újra Ádámot, majd a kiérkező mentősök még másfél órát küzdöttek a fiúért.

Most abban reménykednek, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása. A fiút jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják.

Hiszek abban, hogy minden jóra fordul, mert amit átéltem, az nagyon felkavaró volt. Gondoljon bele, az édesapja is ott volt a helyszínen, de a meccs szünetében távozott, mivel futballozni ment, úgy hívtuk vissza… – mondta az edző a lapnak.

A fiú csapattársai összeroppantak, nem aludtak az éjjel. A Bors elérte Ádám édesapját telefonon, aki megerősítette a lapnak, fiát mesterséges altatásban tartják.

Forrás: MTI/ Kálmándy Ferenc

Keresés az oldalon