Jövő héten indul a roham a rendelőkben az influenzaoltásért, de ez felvet néhány aggasztó kérdést

Startlap - Startlap
Az ígéretek szerint idén ingyenesen oltathatjuk be magunkat influenza ellen, és már a jövő héttől elérhető a vakcina. De ez sajnos nem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetünk. Reggeli hírösszefoglaló.

Jövő héten indul a roham a rendelőkben az influenzaoltásért, de ez felvet néhány aggasztó kérdést

Az ígéretek szerint idén ingyenesen oltathatjuk be magunkat influenza ellen, és már a jövő héttől elérhető a vakcina. De ez sajnos nem jelenti azt, hogy nyugodtan hátradőlhetünk: van a témával kapcsolatban pár nehezebb kérdés, amire egyelőre nincs válasz. Részletek itt.

Összeomlott a kormányzati járványkezelési straégia, jó lenne kitalálni valamit, amíg nem késő

Volt rá néhány hónapunk, hogy kitaláljuk, hogyan fogunk együttélni a járvánnyal, hogyan rendezzük be az életünket, hogy drasztikus korlátozásokra már ne legyen szükség. Most már kimondhatjuk: nem sikerült.

– írja legfrissebb cikkében Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő. Kunetz szerint az összeomlás látványos, és ha nem változtatunk sürgősen, “rövidesen földbe állhatunk mindenestül”.

A megoldás viszonylag egyszerű lenne, és talán még most sem késő változtatni a stratégián ahhoz, hogy elkerüljük a brutális korlátozásokat

– vélekedik a szakértő. A teljes írás erre a linkre kattintva érhető el.

Videón, ahogy az első hó elborítja a Kékestetőt

A kép illusztráció. (Fotó: Dan Kitwood/Getty Images)

Havazás váltotta az esőt az Északi-középhegység csúcsain. Videó és további részletek itt nézegethetők.

Itt az új adócsomag: kedvezőbb kisvállalati adó, adómentes pálinkafőzés, emelkedő cigarettaadó

Ha a Parlament megszavazza a kedden benyújtott módosító javaslatokat, akkor a jövő évtől egyebek mellett kedvezőbb kisvállalati adó jön, a vállalkozások segítséget kapnak az áfa-bevallások kitöltéséhez, illetékmentessé válik az elsőfokú államigazgatási ügyek döntő többsége, és az otthoni pálinkafőzés ismét adómentes lesz. Mit jelent mindez a gyakorlatban, és milyen változások jönnek még? Erről szól ez a cikk.

A válogatott magyar focitsták egyre komolyabb üzleti gondokkal küzdenek 

A focival nagyon nehéz kihúzni a nyugdíjig, szóval teljesen természetes, hogy a játékosok a pályán kívül is igyekszenek karriert csinálni. Ebből a cikkből az derül ki, hogy amennyiben ezt vállalkozóként teszik, akkor alighanem kifejezetten rossz az eredmény

Egy gimnáziumi osztályban érnek össze a szálak az alföldi fantom konzervgyár csődhulláma mögött, ami miatt még egy váci iskola épületét is elzálogosították

Az ország legnagyobb élelmiszer-feldolgozójának kikiáltott kerekegyházi “csarnokvárost” megálmodó B. Ede saját bevallása szerint tényleg hitt a projektben, hiába nem volt benne semmi gazdasági realitás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a piarista rendtartományhoz köthető PBG FMC Kockázati Tőkealap milliárdokkal tolta meg a beruházást. A pénz egy része eltűnt, az építmények fele nincs kifizetve, a cégcsoportot végrehajtások terhelik. Az elképesztő történet szálai egy piarista gimnáziumi osztályban érnek össze. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nulla fertőzöttet találtak négymillió ember között a kínai városban, ahol a teljes lakosságot letesztelik

Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Az összesen mintegy 9 millió tesztet pár nap alatt végzik el. Részletek itt.

Az oltásellenesekre is lecsap a Facebook

Több más tartalmi szigorítás mellett a közösségi platform az oltásellenes kontenteknek is megpróbál véget vetni. Hogyan? Innen megtudhatod.

Elhunyt Mandur László, volt MSZP-s politikus

Mandur László az Országgyűlés korábbi alelnöke, valamint fotográfus, mérnök, közgazdász volt. Munkásságáról és halála körülményeiről itt írnak.

Mindjárt érkezik az újabb esőzés

Alig hagyja el hazánkat a ciklon, aminek az eddigi csapadék köszönhető, máris egy másik közeledik, és csütörtökön ide is ér, újabb esővel. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat

képcím

Egészségügyi államtitkár: a magyar kórházi fertőzések...

képcím

Kiderült, mikor lesz az egészségügyi szakdolgozók következő...