Kifizetési stopot rendelt el a kormány, csak a béreket lehet folyósítani

Startlap - Startlap
Október végéig a központi költségvetés kifizetéseit a miniszterelnök blokkolja. Esti hírösszefoglaló 

Kifizetési stopot rendelt el a kormány az alá tartozó szerveknél

A kormány alá tartozó szervek – néhány tételtől eltekintve – október 31-éig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség. A történet ennél bonyolultabb azért, és az is elég cifra, hogy miként is derült ki mindez. Mutatjuk

Mégsem zár be a csepeli munkásszálló: 250 ember, köztük 50 gyerek lakhatása marad meg

Fotó: Borbély Lénárd / Facebook

A Facebook-oldalán közölte mindezt Csepel polgármestere, aki azért nem volt rest arra, hogy Karácsony Gergely szerepét ebben az ügyben elkezdje elbagatellizálni, miután az ő kezdőlépéséig semmit nem tett senki sem az ügyben. Bővebben

Twitteren üzent a Gazprom: leállítja az európai gázszállítást

Leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat a Gazprom – jelentette be az orosz állami vállalat a Twitteren. A bejelentés hátterében egy elszámolási és jogi vita áll. Hogy kivel is, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Pórul járt Huth Gergely: Vaszily Miklós kitúrta a PestiSrácok tulajdonosi köréből

Nagy a változás a PestiSrácok háza tájékán, és bizony ezt most Huth Gergely is megsínyli. Mutatjuk, miként is alakulnak a dolgok. 

Világra szóló csalás a megszállt ukrán területeken tartott választások

Egyszerre volt kiszámítható és mégis meglepő az ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyék orosz megszállás alatt levő területein rendezett négynapos függetlenségi népszavazás eredménye. Részletek

Kiderült, hogy mi történhet, ha a kémkedésért elítélt Kovács Béla nem tér haza Oroszországból

Kedden a Kúria öt év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyektől Kovács Bélát, a Jobbik egykori EP-képviselőjét, aki egyébként Oroszországban él jelenleg. Most kiderült, mi várhat rá, ha úgy dönt, nem jön haza a büntetését leülni. Bővebben.

Alászállt a forint, a mélyponthoz is közel került az euróval szemben

A dollárral szemben is új negatív rekord született, majd jött egy határozott (az euróval szemben tétova) emelkedés. Minderről itt lehet tájékozódni. 

Az Európai Bizottság javaslatot tett a nyolcadik szankciócsomagra

Az Európai Bizottság kereskedelmi korlátozásokat is tartalmazó nyolcadik szankciós csomag elfogadására tett javaslatot Oroszországgal szemben. Részletek.

Magyar módszer segíthet az erdőtüzek megfékezésében

Fotó: Getty Images

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) geográfusai évek óta dolgoznak egy olyan módszer fejlesztésén, amely hatékonyabbá teheti a kialakult erdőtüzek elleni védekezést, és segítheti azok előfordulásának előrejelzését is. Íme.

 

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Szijjártó Péter: Nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének

képcím

Nagy Márton az ársapkákról: előbb vagy utóbb, de ki kell...

képcím

Észak-Korea kész százezer katonát küldeni az oroszok...