Szijjártó Péter: Nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének

Startlap - Startlap
"Lehet ideológiákat gyártani, de ideológiával fűteni egyelőre még nem lehet". Délelőtti hírösszefoglaló.

Szijjártó Péter: Nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének

Ideológiával fűteni egyelőre még nem lehet 

– jelentette ki a külügyminiszter. Azt, hogy a magyar állam mennyit fizet az orosz gázért, Szijjártó Péter továbbra sem árulta el, de “politikai lufinak” nevezte a vélekedéseket, amely szerint Magyarország vásárol a legdrágábban. Bővebben.

Tíz éve nem látott áremelés indult a Magyar Telekomnál

A több lépésben, kezdetben csak az előfizetők egy részét érintő árváltozás első intézkedései szeptember elsejétől lépnek életbe. Azonban jövő év januárjától minden telekomos tapasztalni fogja a változásokat. További információkért katt ide.

Oroszország nem ad el kőolajat az árplafonhoz csatlakozó országoknak

Christian Marquardt/Getty Images

Az orosz miniszterelnök-helyettes “teljes abszurdnak” nevezte a G7-országok elképzelését az orosz olaj árának maximalizálásáról, és az Európai Unió olajembargójával fenyeget; Kárpátalján gyásznapot hirdettek. Az orosz-ukrán háború legfontosabb eseményei percről percre.

Lánccal, ököllel verték, éheztették a tíz éven át rabszolgaként tartott férfit Nagykőrösön

A 29 éves férfinak eleinte nem korlátozta a mozgását a nagykőrösi család, csupán munkát ajánlottak neki, később azonban olyan durva bántalmazás áldozata lett, amely lelkileg és testileg egyaránt súlyos sérüléseket okozott neki. A rendőrök által elfogott 42 éves R. Ferenc tagadja a vádakat. Fotók és további részletek itt.

Emeltek és csökkentettek is a hitelkamatokon a bankok

Több nagy bank nyúlt hozzá a hitelkonstrukcióihoz, és  az alapkamat újabb emelése ellenére egyes személyi kölcsönök és lakáshitelek kamatait lefelé tolták el. Mindez ugyanakkor nem a hiteldrágulás trendjének megtörését jelentheti, sokkal inkább a kölcsönfelvétel iránti érdeklődés csökkenését. Részletek.

Kaktuszinvázió fenyegeti az Alföldön a növényzetet

A tengerentúlról emberi beavatkozás hatására Európába bekerülő fajok a forrósággal és a faggyal szemben is rendkívüli tűrőképességgel jellemezhetők, már több tucat helyszínen felbukkantak nálunk is, és az őshonos növényfajok számára veszélyt jelentenek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A 16 éves teniszező szerint Csehországban normálisnak számít, hogy apja és edzője is megfogta a fenekét

Adam Pretty/Getty Images

A US Openről kiesett Sara Bejleket komoly érdeklődés övezi, mióta bejárta az internetet az egyik meccs után készült videó, amely Bejlek megfogalmazása szerint “egyesek számára valóban kellemetlen lehet”. A tinédzser sportoló maga is látta a felvételt, és úgy véli, édesapja és edzője csak “örültek”. Íme a videó és a további részletek.

Kamerák előtt szegeztek pisztolyt a volt argentin elnök fejéhez

A brazil elkövető a korrupcióval vádolt korábbi kétszeres argentin államfő, Cristina Fernandez de Kirchner rajongói között, egy szimpátiatüntetésen vegyült el, mielőtt fegyvert rántott. Cristina Fernandez de Kirchner alig pár centire volt a pisztolytól, amelyet kicsavartak a merénylő kezéből. Videó.

Drámaian csökkent az új autót vásárló magyarok száma

Aki egyáltalán új autót választ, az sem az évtizedes kedvenc, európai márkákra szavaz, az újautó-piac top 20-as listáján többségében japán és dél-koreai modellek találhatók. Ha kíváncsi vagy a 2022-es év hazai autóvásárlási szokásaira, akkor itt folytasd az olvasást.

Napsütés váltja az esőt

Az ország nyugati felén legalábbis, keleten továbbra is marad a borongós, esős időjárás. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba)

Ez is érdekelhet

képcím

Érdekes kijelentést tett Szijjártó: a hét hírei képekben

képcím

Litván elnök: Át kell lépni bizonyos "vörös vonalakat"

képcím

Döntött Németország: mehetnek a Leopard tankok Ukrajnába