Kiengedték a börtönből a soroksári futónő gyilkosát, majd pár lépés után újra őrizetbe vették

2013 szeptemberében támadta meg és ölte meg áldozatát.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-07 09:22

Fotó: police.hu

Letelt a betörés és rablás miatt kapott ötéves börtönbüntetése a soksári futónő meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszternek, így szerdán kiengedték az intézmény falai közül. Néhányat szippanthatott a szabad levegőből és újra bilincs csattant a csuklóján.

„Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte. Most azonban, hogy az egyik eljárás véget ért, elkezdődhetett a másik. Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró. Mivel nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, nagy valószínűséggel nem házi őrizetbe, hanem újra börtönbe kerül” – közölte a Blikkel dr. Lichy József ügyvéd.

2013 szeptemberében futás közben támadtak rá Gyurik Krisztinára, akit brutális kegyetlenséggel, egy kötéllel megfojtva meggyilkoltak. A tettes kiléte öt éven keresztül rejtély volt, ekkor vetették össze a régóta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintáját a helyszínen találtakkal. A férfit a gyilkosság után egy hónappal kapták el Siófokon betörés és rablás miatt. A bizonyítékok megtalálása után elismerte, hogy a helyszínen járt, de tagadja, hogy ő követte el az emberölést. Vallomást nem tett.

A protokoll szerint jártak el a hatóságok, ugyanis meg kell várni, amíg az elítélt jogerős börtönbüntetés lejár, szabadul a börtönből, a rendőrök csak utána vehetik őrizetbe egy olyan bűncselekmény miatt, amelynek a nyomozása jelenleg is tart.

Hozzászólások