Kiengedték a börtönből a soroksári futónő gyilkosát, majd pár lépés után újra őrizetbe vették

2013 szeptemberében támadta meg és ölte meg áldozatát.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-07 09:22

Fotó: police.hu

Letelt a betörés és rablás miatt kapott ötéves börtönbüntetése a soksári futónő meggyilkolásával gyanúsított R. Szilveszternek, így szerdán kiengedték az intézmény falai közül. Néhányat szippanthatott a szabad levegőből és újra bilincs csattant a csuklóján.

„Védencem őrizetbe vétele eddig nem történhetett meg, mivel jogerős börtönbüntetését töltötte. Most azonban, hogy az egyik eljárás véget ért, elkezdődhetett a másik. Jelenleg egy rendőrségi fogdán van, letartóztatásáról hamarosan dönt a nyomozási bíró. Mivel nagyon súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, nagy valószínűséggel nem házi őrizetbe, hanem újra börtönbe kerül” – közölte a Blikkel dr. Lichy József ügyvéd.

2013 szeptemberében futás közben támadtak rá Gyurik Krisztinára, akit brutális kegyetlenséggel, egy kötéllel megfojtva meggyilkoltak. A tettes kiléte öt éven keresztül rejtély volt, ekkor vetették össze a régóta börtönben ülő R. Szilveszter DNS-mintáját a helyszínen találtakkal. A férfit a gyilkosság után egy hónappal kapták el Siófokon betörés és rablás miatt. A bizonyítékok megtalálása után elismerte, hogy a helyszínen járt, de tagadja, hogy ő követte el az emberölést. Vallomást nem tett.

A protokoll szerint jártak el a hatóságok, ugyanis meg kell várni, amíg az elítélt jogerős börtönbüntetés lejár, szabadul a börtönből, a rendőrök csak utána vehetik őrizetbe egy olyan bűncselekmény miatt, amelynek a nyomozása jelenleg is tart.

Hozzászólások

     
     

Mai nap hírei

„Úgy tettem, mintha naiv volnék, és nem tudnám, mi zajlik ebben a házban” – Modern kori rabszolgaság

wmn.hu|5 órája

Voltak elveink… Aztán lett gyerekünk – Nyomjad, anyukám! videópremier Senával

wmn.hu|7 órája

Többfelé éjszaka is kitartanak a vasárnapi zivatarok

kiderul.startlap.hu|11 órája

„Leéltem közben egy másik életet” – El Camino, az út

wmn.hu|14 órája

Felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztetnek

kiderul.startlap.hu|15 órája

A svéd tini, aki többet ért el a klímaváltozásban, mint Leonardo DiCaprio

wmn.hu|17 órája

Mérséklődik a meleg a jövő héten

kiderul.startlap.hu|19 órája