Órákkal a halála után mozdították el a soroksári futónő holttestét

Startlap - Startlap
Nem minden részlete tisztázott még a gyilkosságnak, így ítélet sem született öt éve alatt a szörnyű eset kapcsán.

A rendőrség 2013 szeptembere óta nyomoz a soroksári gyilkosság ügyében, s annak jelenlegi állása szerint egyértelműen R. Szilveszter a futónő gyilkosa. A kép azonban még mindig nem teljes, kérdéseket vet fel például az a körülmény, hogy milyen pozícióban bukkantak rá Kardosné Gyurik Krisztina holttestére, akit esti futása közben támadt meg a feltételezett tettes — írja a Bors.

A lap információi szerint a szakértői vélemény ellentmondásra hívja fel a figyelmet.

A nyomozati iratokból világosan kiderül, hogy az egyik orvos szakértői megállapítás szerint hosszú ideig, órákig feküdhetett a hátán a holttest. A helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv viszont egyértelműen rögzíti, hogy az áldozatot hason fekve találták meg.

– mondta dr. Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje.

Az áldozat érhálózatán egyértelműen kimutatható volt, hogy sokáig a hátán feküdt: feltehetően órákkal a halála után viszont valaki bizonyítékok eltüntetése céljából megmozgatta, s a hátáról a hasára forgatta a holttestet. A holttest elforgatása azonban egy másik verziót is felvet, miszerint R. Szilveszter már holtan találta meg a futónőt, értékek után kutatott, és a DNS-nyomai így kerültek a helyszínre. A férfi azt állította, hogy szemtanúja volt, amint a nőt megtámadja valaki, ő pedig csak segíteni próbált. R. Szilveszter egyelőre még hivatalosan nem tett vallomást, későbbi kihallgatásain akár változtathat is eddigi álláspontján.

Ez is érdekelhet

képcím

Szél Bernadett: Merkely Bélának nincsenek meg azok a kórházi...

képcím

444: kijózanító közvélemény-kutatást kapott az ellenzék

képcím

Visszafogja a kormány az irtózatos költekezést, amivel...