Kiderült, mitől zuhant le az ukrán utasszállító - senki sem élte túl

Startlap - Startlap
A Kijevbe tartó gépen 176 ember utazott. Reggeli hírösszefoglaló.

Mindenki meghalt a lezuhant ukrán repülőgépen

167 utassal és 9 tagú személyzettel a fedélzetén lezuhant egy ukrán Boeing 737-es repülőgép Iránban. Senki sem élte túl. A tragédia körülményeiről ide kattintva tájékozódhatsz.

Irán rakétákkal támadott két amerikai támaszpontot Irakban, Trump szerint minden oké

Az amerikai dróncsapásban megölt iráni parancsnok, Kasszem Szulejmani temetése után pár órával, szerda hajnalban az iráni Forradalmi Gárda ballisztikus rakétákat lőtt ki az amerikai erők két iraki támaszpontjára, az Ain al-Aszad bázisra és az erbíli támaszpontra. Ebből a cikkből mindent megtudhatsz a légicsapásról, erre a linkre kattintva pedig elolvashatod, miként kommentálta Donald Trump az eseményeket.

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma tiltakozik  a Kossuth rádió új csatornaigazgatója ellen

A kuratórium három tagja, Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté nyilatkozatban jelezte, hogy nem ért egyet azzal, hogy a távozó Mucsányi Marianna helyét Siklósi Beatrix veszi át a rádió élén. Ha érdekel, miért tiltakoznak Siklósi kinevezése ellen, akkor itt folytasd az olvasást.

Kétszáz cégből öttel sikerült megállapodni a béremelésekről, leépítések jönnek

A Vasas Szakszervezeti Szövetséghez tartozó kétszáz alapszervezet közül csupán öt tudott egyezségre jutni az idei bérekről, pedig normálisan decemberre már 50 cégnél születik meg a fizetésemelésekről szóló megállapodás. Miért csúsznak a bérmegállapodási tárgyalások? Milyen leépítéseket terveznek a cégek? Mennyire használják ki a 400 túlóra lehetőségét? Erről szól ez a cikk.

Legalább 48 férfit drogozott be és erőszakolt meg, több áldozata öngyilkos vagy alkoholista lett

A szumátrai születésű Reynhard Sinaga éppen úgy fest, mint bármelyik másik manchesteri járókelő, kedves és megnyerő stílusa van. Sinagát 48 férfi megerőszakolása, és összesen 159 szexuális támadás miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de a rendőrség adatai szerint több mint tíz év alatt 195 férfit csalhatott magához. Áldozatai a hatóságoktól értesültek arról, mi történt velük, és ezután összeomlott az életük. Az alábbi felkavaró cikkben bemutatják Reynhard Sinagát, és azt, hogyan cserkészte be a férfiakat, valamint az áldozatokról is írnak.

Szegeden és a Péterfyben visszautasítják a hálapénzt

Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László

Több magyar kórházi osztályon nyíltan vállalják, hogy nem fogadnak el hálapénzt a betegektől. Részletek itt.

Politikai szempontok alapján dönthetnek arról, melyik útszakasz fizetős

A Békéscsaba felé vezető M44-es autópálya frissen átadott szakasza sem az ingyenes, sem a fizetős szakaszok között nem szerepel, és nem egyedi esetről van szó. Eredetileg úgy tervezték, hogy az idei évtől itt is kötelező lesz a matrica használata, mégsem így lett. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium decemberben azzal indokolta a dolgot, hogy a Tiszakürt – Kondoros szakasz még nem csatlakozik más gyorsforgalmi utakhoz, ezért nem kell fizetni. Az M86-os Szombathely-Vát szakaszának sem volt gyorsforgalmi kapcsolata, mégis csak matricával lehetett igénybe venni. Az ellentmondásos helyzet hátterét az alábbi cikkben magyarázzák el.

A Facebook alelnöke kimondta: miattuk nyert Donald Trump

Kiszivárgott egy belsős levél, amelynek szerzője Andrew Bosworth, a Facebook alelnöke. A szövegben Bosworth elismeri, hogy ők a felelősek Donald Trump megválasztásáért, és arról ír: várhatóan 2020-ban újraválasztják miattuk Trumpot. Bosworth később a Facebookjára is kiposztolta az eredetileg belső használatra szánt írást.

Az egész sajtó lehozta, hogy 4 napos munkahetet vezetnek be a finneknél, pedig teljesen kamu volt

Több magyar lapban is megjelent, hogy az új finn miniszterelnök, a 34 éves Sanna Marin bevezeti a 4 napos munkahetet 6 órás munkanapokkal. Sok újság hosszas cikkekben elemezte és üdvözölte Marin döntését. Miközben a hír egyáltalán nem igaz.

Ónos eső és havazás jöhet

Fotó: Scott Olson/Getty Images

Szerda este egy melegfront éri el hazánkat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Ahol egy kórház sorsa döntheti el a választást 

képcím

Törés és feszültség van Márki-Zay stábja és a pártok közt,...

képcím

Kiderült, mekkora volt az oltatlanok aránya a kórházakban a...