Kiderült, miért nem láttuk tíz napon át Müller Cecíliát

Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-18 11:55

MTI/Vasvári Tamás

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján először a csütörtöki nap rendőri intézkedéseit sorolta fel Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője ezt követően “szeretettel köszöntötte” a 10 nap után az élő tájékoztató kamerái elé visszatérő Müller Cecíliát, aki “ezekben a napokban minden erejével a védőoltási program előkészítésén dolgozott”.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy a kórházban fekvő fertőzöttek száma nem csökken jelentősen, bár a járvány a plató fázisában jár most.

Az országos tiszti főorvos nem javasolja a különböző háztartásokból való összejöveteleket karácsonykor, még az egy családba tartozók számára sem.

Müller Cecília beszámolt egy tragikus esetről is: a csütörtökön elhunyt 187 beteg között egy 19 éves fiatalember is volt, aki egy bakteriuális, gombás eredetű gyulladásos folyamatból kialakult agytályog miatt hunyt el, de mivel koronavírus-fertőzött is volt, szerepel a statisztikában.

Több mint 200 ezren regisztráltak már a koronavírus-vakcina igénylésére létrehozott honlapon – számolt be a tiszti főorvos.

A december végén esedékes oltásokkal kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy elkezdődött az oltópontok kijelölése, a legelső oltásokat a Dél-pesti Centrumkórházban adják majd be. Az unióban az engedélyt elsőként, várhatóan a jövő héten megkapó Pfizer-vakcináról elmondta, kétszer kell beadni, a két oltás között 21 napnak kell eltelnie. Rengeteg figyelőszolgálat is követi majd az oltásokat, hiszen egy új vakcináról van szó – fogalmazott Müller Cecília.

Újságírói kérdésre válaszolva a tiszti főorvos elmondta, a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban az egészségügyi dolgozók közül több orvos és szakdolgozó a pandémia áldozatául esett, annak ellenére, hogy az egészségügyi védőfelszerelések rendelkezésre állnak és megfelelően használják azokat. Ezért Müller Cecília úgy döntött, hogy amíg nem áll rendelkezésre szükséges személyzet, a győri Petz Aladár Kórház látja el a térséget.

Mai nap hírei

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu3 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu4 órája

Hajnali havazás

koponyeg.hu7 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu7 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu8 órája

Mit mond el rólunk egy pszichológusnak az otthonunk? – Interjú az otthon érzelmi alaprajza program megalkotóival

wmn.hu10 órája

Nagyon vigyázz velük: ebből a 6 jelből ismerheted fel a megbízhatatlan embereket

joy.hu12 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com12 órája