Kiderült, mi okozhatta a halálos buszbalesetet az M7-esen: durrdefekt

Startlap - Startlap
Újabb fejleményekre derült fény a vasárnap hajnalban hídpillérnek ütköző busz egyik utasától és egyéb forrásokból. Délelőtti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Kiderült, mi okozhatta a halálos buszbalesetet az M7-esen: durrdefekt

Újabb fejleményekre derült fény a vasárnap hajnalban hídpillérnek ütköző busz egyik utasától és egyéb forrásokból. További információkért katt ide.

Orbán Viktor sztrájktilalma óta kacskaringós kitérőkre kényszerítik a gépeket a légiirányítók

Az OE-LEM lajstromjelű NER-Bombardier és a fapadosok útvonalán egyaránt gyönyörűen követhető a miniszterelnök két héttel ezelőtti, nemzetközi szinten is tiltakozást kiváltó kormányrendeletének hatása. A légiirányítók “bosszúja” hasonló ahhoz, amit annak idején a Malév pilótái alkalmaztak a legénység szolgálati idején a befuccsolt bértárgyalások miatt. Bővebben.

Koronavírus itthon: a statisztikákban is látszik, hogy felfutóban van a járvány

Egyre növekszik az új fertőzöttek száma. A legfrissebb, hivatalos járványügyi adatokat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Fellázadt a képviselőtestület a dánszentmiklósi fideszes polgármester ellen

Gér Mihály párbeszédes önkormányzati képviselő szerint a dánszentmiklósi eset iskolapéldája a fideszes falvak valódi működésének, amellyel az országos média ritkán szembesül. Gér többek között a polgármester és felesége személyes konfliktusairól, az emiatt távozó helyi családorvosról, és gyanús útfelújításokról beszélt. Videó.

Egy fillért nem látott még Budapest a közösségi közlekedés kötelező normatívájából

Fotó: Giovanni Mereghetti/Education Images/Universal Images Group via Getty Images

A főváros korábban mindig megkapta az összeget a kormánytól, amelynek kifizetéséről törvény rendelkezik. A minisztériumok nem is válaszolnak a főpolgármester-helyettes leveleire. Részletek.

Újra tárt karokkal várná több tízezer elvándorolt dolgozóját a turizmus, de eszük ágában sincs visszamenni

Akad olyan budapesti szálloda, ahol a foci-Eb idején kénytelenek voltak a marketingesek takarítani. Alsó hangon 30-35 ezren hiányzok az ágazatból, a béremelési verseny rohamlépteket dönget, ami máris konfliktusokat eredményez az ágazaton belül, és a helyzet várhatóan tovább fog romlani. A szakma a kormánytól vár segítséget. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A tálibok bejelentették a háború végét: “Az uralom típusa és a rendszer formája hamarosan tisztázódik”

A tálib lázadók állítják, hogy mindenki biztonságban lesz, és párbeszéd útján készek kezelni a nemzetközi aggodalmakat. Mindeközben több mint 60 ország közös nyilatkozatot adott ki, az ENSZ főtitkára pedig egy rendkívül nyugtalan közleményt. Részletek.

A Kabulban tartózkodó amerikai diplomaták mindent elégettek, és a reptéren várják a kimenekítésüket

Utasítást kaptak a titkos iratok és a zászlók megsemmisítésére, mielőtt kiürítették a követség épületét. Bővebben.

Már 1300-nál jár a haiti földrengés áldozatainak száma

Fotó: Richard Pierrin/Getty Images

A szombati, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földmozgás következtében további 5700-an kerültek kórházba. A haiti eseményekről ebben a cikkben olvashatsz.

Jelentős mértékű lehűlés érkezik, de nem fog sokáig tartani

A hétfő esti erős hidegfrontot követően ismét több helyen emelkedik meleg, nyári értékekig a hőmérséklet. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Blikk: A román kamionos hibázott a szlovákiai buszbalesetnél

képcím

Szlovákiai buszbaleset: ketten továbbra is mélyaltatásban vannak

képcím

Nyilatkoztak a szlovákiai buszbaleset sérültjei