Kiderült, mi alapján döntenek a cégek a magyarok fizetéséről

Körözött férfi lövöldözött Budapesten, három éve éber kómában van a kisfiú, akit a nyíregyházi strandon hagyott fuldokolni az úszómester, megrajzolták a magyarországi halálutak térképét. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-16 08:48

A szentgotthárdi Opel-gyár. (Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Kiszivárgott a rendszer, ami alapján a nagyvállalatok döntenek a munkavállalók fizetéséről

Ugyanaz a munkakör, ugyanaz az ország, mégis más a fizetés. A mostani időkben, amikor egymás után állnak ki a szakszervezetek a követeléseikkel, még inkább aktuális a kérdés: vajon mégis mi alapján kalkulálják ki a nagyvállalatok a fizetéseket? A válasz egy olyan munkakör-értékelési és fizetésbesorolási rendszer, ami a nyilvánosság előtt szinte teljesen láthatatlan. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Körözött férfi lövöldözött a Józsefvárosban

Szerda este egy férfi arról tájékoztatta a rendőröket, hogy a főváros 8. kerületében lévő Magdolna utcában két férfi az autója elé állt, és harmadik társuk többször rálött. A lövöldözőről később kiderült, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene. Arról, hogy ezután mi történt, a következő cikkben olvashatsz.

Évek óta éber kómában van a kisfiú, akit a nyíregyházi strandon hagyott fuldokolni az úszómester

Első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az úszómestert, aki három évvel ezelőtt a nyíregyházi élményfürdőben nem sietett időben a víz alá merült hétéves Vince segítségére. A gyermek több mint hat percig volt oxigén nélkül, ami miatt jelenleg bénult teste börtönében éli életét, és csupán pislogással kommunikál.

Fotó: Tamir Kalifa for The Boston Globe via Getty Images

A következő cikkben a Kékfény riportját olvashatod arról, hogyan történhetett ilyen szörnyű tragédia egy felügyelt strandon. Az eset ráadásul egyáltalán nem egyedi.

Ne erre autózz, ha kedves az életed: megrajzolták a magyar halálutak térképét

Az elmúlt hat év statisztikái alapján megnézték, melyek azok a magyarországi utak, amelyek a legveszélyesebbek a baleseti adatok szerint. Az eredmény ijesztő: van egy út, amely magasan kiemelkedik a mezőnyből, itt átlagosan kétnaponta történik baleset. De nem ez az egyetlen útvonal, ahol nem érezhetjük magunkat biztonságban. A következő cikkből kiderül, melyek ezek a szó szerint halálos utak.

Kövér László szerint a “normális homoszexuálisok” nem tartják magukat egyenrangúnak

Kövér László szerda este a zuglói Budapesti Metropolitain Egyetemen tartott fórumán a szokásos kampánytémákon kívül bátran nyilatkozott ideológiai kérdésekről is. A fenti megállapítás csak az egyike azoknak a roppant erős kijelentéseknek, amelyeket a homoszexuálisokról tett, és aminek a felvezetését még hahotázva fogadták, később azonban már nem nevetett a közönség

Kövér Lászlónak nem ez az első durva nyilatkozata mostanában: korábban agymosottaknak titulálta azokat, akik szerint a klímaváltozás fontosabb a bevándorlásnál. A fórumon erről is beszélt, továbbá azt is kifejtette, hogyan tud a Fidesz 80 százalékos többséget elérni.

Szájer József: Szerintem a Fidesz eddig nem kényeztette el a magyar választópolgárokat 

Fotó: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Szájer József a Fidesz tagságának felfüggesztésétől föggetlenül jelenleg is a Néppárt jogalkotásért felelős alelnöke. A két párt kiélezett napokat él meg mostanában, ahogy egyre távolabb sodródnak egymástól, de szakítani – egyelőre – senki sem mer. Szájer Józsefet a 168 óra ebben a riportban többek között az Európai Néppártról, Manfred Weberről, a jogállamiságról, bevándorlásról, a tízparancsolatról és az uniós ügyészségről kérdezte.

Így töltötték meg élettel az ürességtől kongó Rákóczi téri Vásárcsarnokot, mielőtt politikai okokból kitiltották őket

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága április végén közölte, hogy kitilt minden rendezvényt az irányításuk alá tartózó piacokról és csarnokokból, mivel azok “fórumot adhatnak különböző politikai megnyilvánulásokra”, ami a kampányidőszakban nemkívánatos. Az általánosan megfogamazott tiltás igazából egyetlen nonprofit szervezet munkáját érintette: a Mindspace által másfél éve a Rákóczi téren rendszeresített közösségi reggelik sorsa pecsételődött meg.

MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

De mitől is változott meg az elmúlt évtizedekben az egykor nyüzsgő Rákóczi tér? És mit csinált itt pontosan a Mindspace? Mivel csábították az embereket újra a csarnokba, hogyan vonták be a programokba még a nyugdíjasokat is, akik aztán jobban lelkesedtek, mint bárki más? A válaszokhoz olvass tovább.

Napfény járja át a szíved újra: hétvégére jön a nyár

Egy időre mindenképp vége a szürkeségnek és az esőnek, ugyanis hétvégére igazi nyárias, meleg időt jósolnak. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt olvashatod.