Kiderült, hova tűnt Áder János

Startlap - Startlap
Mióta a kormány elrendelte a veszélyhelyzetet, a köztársasági elnök egyetlen alkalommal szólalt meg a nyilvánosság előtt, és akkor is március 15-i beszédét mondta el. Most a hivatala elárulta, mit csinál Áder. Reggeli hírösszefoglaló.

Elárulták, mit csinál Áder János

Miközben a koronavírus miatt a feje tetejére állt az ország, Áder János köztársasági elnök március 15-ei beszédét leszámítva egyszer sem szólalt fel a nyilvánosság előtt. Ezért megkérdezték, mit csinál, a Köztársasági Elnöki Hivatal pedig válaszolt. Részletek itt.

Tovább nőtt a magyarországi fertőzöttek száma, az egyikük a szombathelyi kórházban kaphatta el a vírust

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A kormány friss adatait ide kattintva találod.

Egy egészen más betegséggel érkezett a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba egy beteg, de az intézményben már pozitív lett a koronavírustesztje. Az esetről és a járvány szombathelyi állásáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Megjelentek Orbán Viktor gazdaságvédelmi akciótervének részletes szabályai

Orbán Viktor hétfőn azt ígérte, az általa bejelentett gazdasági intézkedések estére már meg is lesznek egy kormányrendelet formájában. Ez így is történt, éjfél előtt pár perccel megjelent a Magyar Közlöny az öt rendelettel, amelyekben már részletesen szerepel, kinek jár adó- és járulékmentesség, a családtámogatási szabályok megváltozása, a kilakoltatásokkal kapcsolatos átalakítások, de még a bankkártyás fizetés is módosult. Íme a legfontosabb tudnivalók.

A cseh miniszterelnök bocsánatot kért, amiért hibáztak a járvány kezelése során

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Andrej Babis hétfő este beszédet intézett a lakossághoz, amelyben elnézést kért a kormánya által elkövetett hibákért. Ha kíváncsi vagy, mit mondott Babis, akkor kattints ide

Elhagyott idősek holttesteire bukkantak Spanyolországban, Angliában meglépték a kijárási tilalmat, és Európa valamit csúnyán elrontott a pandémia elleni küzdelemben Ázsiához képest

Spanyolországban számos lakásban magukra hagyott idős emberek holttestét fedezték fel a fertőtlenítésre kivezényelt katonák. Részletek itt.

Boris Johnson brit miniszterelnök szigorú intézkedéseket rendelt el a Covid-19 megfékezése érdekében, és büntethetőek lesznek azok, akik ezeket megszegik. Az új szabályokat itt ismertetik.

Az elmúlt héten számos európai ország drámai számokat közölt a koronavírusos megbetegedésekről. Egy olyan, ijesztő szakaszban van a kontinens, amelyen Kína és Dél-Korea is keresztülment. Ha összehasonlítjuk a két terület járványtrendjeit, akkor sajnos az látszik, hogy Európa görbéje nem úgy néz ki, ahogy kellene. Ebben a cikkben szemléletes ábrákon mutatják be, miről van szó.

Újra nőtt a fertőzöttek száma Kínában

A statisztikák romlásának hátterében a külföldiek állnak. A pontos számokat és további részleteket erre a linkre kattintva nézheted meg.

Sokan még mindig azt hiszik, hogy 2-3 hét, és vége lesz a felfordulásnak

Az olaszországi Emilia-Romagna tartományban a kilencszázat közelíti az elhunytak száma. Stefano Bottoni olasz-magyar történész a régió fővárosában él, vele beszélgetnek ebben a cikkben. Bottoni szerint Magyarország bizonyos okok miatt lépéselőnyben van, ugyanakkor több tekintetben súlyos hibákat követ el. A történész kifejtette, milyen elhibázott döntések vezettek ahhoz, hogy ennyire elfajuljon a helyzet Olaszországban, ahol egy kínai orvosdelegáció is magasra húzta a szemöldökét döbbenetében.

A titkosszolgálatok is beszálltak a koronavírus elleni harcba

A titkosszolgálati eszközök, módszerek használatára feljogosított magyar szervezetek a járványbűnözés ellen lépnek fel. Miért van erre szükség, és milyen tevékenységet végeznek? Innen kiderül. 

“Mi leszünk ismét a legvidámabb barakk” – az MTA neves kutatója szerint boldog alattvalókat nevelnek a Bagdy Emőke-féle, 100 ezer iskolásnak és óvodásnak tartott “boldogságórákon”

Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, professor emerita nevéhez fűződik a Boldog Iskolák és Óvodák címet viselő program, amelyre ha egy oktatási intézmény jelentkezik, akkor bekerülnek a tanrendbe az úgynevezett boldogságórák. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektan-szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, akinek arcára fagyott a mosoly, amikor szembesült a kezdeményezéssel, és egyebek mellett azzal, hogy a Prima Primissima díjas Bagdy egy önmagát személyiségfejlesztő trénerként meghatározó énekesnővel együtt viszi a programot. Amely véleménye szerint amúgy nagyon káros következményekkel járhat. Részletek itt.

Mindjárt visszatér a tavasz

A későn érkezett tél már nem tart sokáig. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Halálos áldozatai is vannak az olaszországi áradásoknak -...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Nem keresik tovább Győrffy Ákos hegymászót Olaszországban