Kiderült az igazság a bérekről: ennyit keres valójában a legtöbb magyar

A KSH pár éve felhagyott a mediánbérek közlésével, pedig ez az, ami megmutatja, mennyit keres a legtöbb ember. Helyette csupán a jóval magasabb átlagfizetéseket teszik közzé. Most kiszámolták, mennyit keresünk valójában. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-04 09:01

MTI Fotó: Mohai Balázs

Az átlagfizetés nem is annyira átlagos: mutatjuk, mennyit kereshet igazából a legtöbb magyar

A Központi Statisztikai Hivatal 2016 óta nem közli a mediánbéreket, pedig ez az, ami megmutatja, mennyit keres a legtöbb ember. Ez az összeg alacsonyabb az  átlagkeresetnél, vagyis egy átlagmagyar kevesebb pénzt kap az átlagfizetésnél. Most azonban megbecsülték a mediánfizetések mértékét, így kiderült, mennyit keresünk valójában Magyarországon. A pontos számokért ide kell kattintani.

Koronavírus Európában: a WHO közölte a mortalitási rátát, az első spanyol halottról a boncolásig nem is tudták, hogy fertőzött

Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója keddi genfi sajtótájékoztatóján beszélt a koronavírus  terjedéséről, mortalitási rátájáról, illetve egyebek mellett arról, miért veszélyesebb ez a fertőzés az influenzánál. Ha érdekelnek a részletek, akkor itt folytasd az olvasást

Mindeközben Spanyolországban kedden bejelentették, hogy megvan az új típusú koronavírus első helyi halálos áldozata, akinek a szervezetében csak a halála után mutatták ki a kórokozót. Spanyolországban a vírus az egész országot érinti. A spanyol megbetegedésekről, illetve a koronavírus miatti intézkedésekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A koronavírus Budapest turizmusát is megviseli: a szállásadók tömeges visszamondásokat tapasztalnak. De a tendencia nem érvényes mindenütt: a magyarországi szálláshelyeknek eltérő tapasztalatai vannak a koronavírus hatásairól. Részletek itt.

Egy 8 éves kislány a keddi domaszéki baleset áldozata

A négyfős család munkába és iskolába tarthatott, amikor a tragédia történt. A baleset körülményeiről ebben a cikkben videóriportot találsz.

Potenciálisan veszélyes aszteroidára bukkantak a csillagászok

2020 DM4 jezésű égitest előreláthatóan májusban fogja megközelíteni a Földet. 

Koronavírus Kínában: annyira durván cenzúráztak, hogy még a vírus szót sem lehetett leírni

Egy kedden közzétett kanadai tanulmány szerint Kína addig cenzúrázta a koronavírusról szóló internetes tartalmakat, amíg csak lehetséges volt. A kínai cenzúráról itt írnak bővebben.

Fotó: Billy H.C. Kwok/Bloomberg via Getty Images

Kínában egyébként tovább csökkent az új fertőzöttek napi száma, Dél-Koreában ugyanakkor erősen terjed a betegség. A friss adatokat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Kevesebb pulykahús lesz az idén

160 ezer különböző korú és ivarú pulyka esett ki a piacról, amelyet nehéz lesz pótolni. A témáról  Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója nyilatkozik ebben a cikkben.

A kölcsönzött dolgozóktól könnyű megszabadulni, és ezt a Henkel körösladányi üzemében ki is használják

A körösladányi Henkel-gyárról legutóbb azért írt a sajtó, mert itt már a rabszolgatörvény kihirdetése előtt is akár heti 68 órában foglalkoztatták a munkaerőt. A dolgozók akkor folyamatos hatnapozásról és 12 órás munkanapokról számoltak be. Ezúttal újabb panaszok érkeztek az üzemből, most a sorozatos elbocsátások miatt. Az ügyről a Henkel is megszólalt. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Bankolás: hónapokba telhet, mire rájössz, hogy átvertek

Hétfőn elindult az azonnali átutalás rendszere, amellyel kapcsolatban a hozzáértők arra figyelmeztetnek: a gyorsasággal együtt járhat a biztonság csökkenése. A témáról Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő beszélt az ATV Start című műsorban. 

Brutálisan visszaesett a pálinkafogyasztás Magyarországon, a Pálinka Lovagrend komoly intézkedéseket sürget

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Közel 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma. A Magyar Pálinka Lovagrend a Pénzügyminisztériumhoz forfult az ágazat stabilitásának megőrzése érdekében. Mi áll ennek a hátterében? Mennyi pálinkát iszunk? Milyen változtatásokat szeretne a szakma? Innen kiderül.

Még sokáig változékony marad az idő

Kiadós eső, napsütés, erős, viharos szél, és alkalmanként égzengés is jelemezheti a következő napok időjárását. Részletes előrejelzést itt találsz.

Mai nap hírei

Megválasztották az év legjobb Androidos játékait és alkalmazásait

gsmring.hu4 órája

Rekord mennyiségű hó Kanadában

koponyeg.hu6 órája

Mit ér egy néhány hónapos programozóképzés? Havi félmilliót

behaviour.hu7 órája

Ferenc pápa: A migráció csak azoknak a fejében jelent fenyegetést a kereszténységre, akik hasznot húznak ennek hangoztatásából

444.hu8 órája

Előzetes regisztráció indul a koronavírus elleni oltásokért

szimpatika.hu8 órája

Mi lenne, ha az egyik diplomádat becserélnéd egy kis intelligenciára?

she.life.hu9 órája

Kate Moss annyira szép a Vogue legújabb címlapján, hogy szavakat sem találunk

joy.hu11 órája

Szájer-ügy: megtiltották a kormányzat tagjainak, hogy nyilatkozzanak

168ora.hu19 órája