Kézből akarta megetetni a cápát - nem olyan meglepő, mi történt vele ezután

Startlap - Startlap
A felelőtlen nő nem neheztel a cápára, és úgy véli, a kétméteres állatot ugyanannyira sokkolta az eset, mint őt.

Magával rántott a tengerbe egy ausztrál turistát egy cápa, amelyet a kezéből akart etetni egy jachtról. A felelőtlen nőt sikerült időben visszarángatni a hajóra, a cápa majdnem leharapta az egyik ujját.

A szokatlan eset még májusban történt az északnyugat-ausztráliai Dugong-öbölben, az isten háta mögötti Kimberley térségében, ahol nyüzsögnek a cápák, és a hétméteresre, egytonnásra is megnövő tengeri krokodilok.

Egy dajkacápa (Fotó: Wikipédia-Christian Leonard Quale)

A 34 éves Melissa Brunning azt a négy homokszínű dajkacápát próbálta etetni, amely a jachtot követte. Az egyik cápa azonban elkapta a kezét és magával rántotta a tengerbe. Szerencsére barátainak és a hajó személyzetének sikerült visszahúzni a nőt a hajóra, de a találkozás a dajkacápákkal traumatikus élmény maradt számára.

Mint arról a The West Australian című lap hétvégi számában beszámol, a nő olyan erős fájdalmat érzett, mintha a tengeri ragadozó le akarná tépni a húst jobb kezének mutatóujjáról. Ennek ellenére egyáltalán nem neheztel a cápára, egyedül a saját butaságát okolja a történtekért. Szerinte a kétméteres cápát ugyanannyira sokkolta az eset, mint őt.

A dajkacápáknak hírhedten erős az állkapcsa, fogaik több sorban húzódnak.

Melissa Brunning csonttörést, ínszalagszakadást szenvedett és egy súlyos fertőzést kapott, de ujját sikerült megmenteni. Azóta megtanulta – mondta -, hogy “a tenger állatait tiszteletben kell tartani, meg lehet csodálni, de békén kell hagyni őket”.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Szabad Magyar Szó: Ketrecbe zárva haldokolnak a sérült gyerekek...

képcím

Megint bosszút állt a NAV az ügyvéden, aki már többször...

képcím

Kiderült, miért lopta el a cápát az akváriumból a babakocsis...