Kiderült, miért lopta el a cápát az akváriumból a babakocsis tettes 

Sókereskedőnek adta ki magát.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-03 14:02

Fotó: Wikipédia/ Cymothoa exigua

Féltette az állat jólétét, ezért lopott el és csempészett ki babakocsiba rejtve a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból – indokolta tettét a furcsa lopás elkövetőinek egyike.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a “halsimogató” medencébe és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele. Az állatot hétfő este találták meg az egyik tettes, Anthony Shannon otthonában.

“Nem bűnöző, állatvédő vagyok” – mondta Shannon csütörtökön a helyi televíziónak. A házban három tengervízzel töltött medence van tucatnyi hallal és öt cápával.

Magyarázata szerint régóta szerelmes a tenger világába és aggódott az akváriumi körülmények miatt azután, hogy egy barátja elmondta, gyakran pusztulnak el ott állatok.

Egy hónappal ezelőtt sókereskedőként jelentkezett az akváriumban, hogy felmérje a körülményeket és vízmintákat vegyen a medencéből.

Az akvárium közleményben elismerte, hogy munkatársai nem gyanakodtak, amikor a férfi kiadta magát sókereskedőnek egészen a lopásig, amikor egyikük felismerte őt.

Shanon hangsúlyozta: akkor vette ki a kicsiny cápát a medencéből, amikor szemtanúja volt, hogy egy vendég megszorongatta az állatot.

Az akvárium szerint az állatokat jól gondozzák és az esetet követően a Horn-foki cápa, amelyet Miss Helennek becéznek, már jobban van.

A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.

 

 

(MTI)

Címkék:

cápa USA

Mai nap hírei

Kapkodnak az új, fapados elektromos autó után a kínaiak

autopro.hu13 órája

Már a Google Maps is mutatja a koronavírus terjedését

gsmring.hu14 órája

Eszedbe ne jusson megenni másnap a rizst - Komoly gondok származhatnak belőle

femcafe.hu14 órája

„Pandémia-kimerültség” is nehezíti a Covid elleni védekezést

szabadeuropa.hu14 órája

Szlovákiában átbillent a járványmérleg nyelve

demokrata.hu15 órája

10 zseniális ötlet a cipők tárolására

napmintnap.com15 órája

David Attenborough megdöntötte Jennifer Aniston tavalyi Guinness-rekordját

igenyesferfi.hu17 órája

Szórakozásból vert szét teljesen egy kocsit négy fiatal Monoron

168ora.hu18 órája