Kiderült, miért lopta el a cápát az akváriumból a babakocsis tettes 

Startlap - Startlap
Sókereskedőnek adta ki magát.

Féltette az állat jólétét, ezért lopott el és csempészett ki babakocsiba rejtve a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból – indokolta tettét a furcsa lopás elkövetőinek egyike.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a “halsimogató” medencébe és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele. Az állatot hétfő este találták meg az egyik tettes, Anthony Shannon otthonában.

“Nem bűnöző, állatvédő vagyok” – mondta Shannon csütörtökön a helyi televíziónak. A házban három tengervízzel töltött medence van tucatnyi hallal és öt cápával.

Magyarázata szerint régóta szerelmes a tenger világába és aggódott az akváriumi körülmények miatt azután, hogy egy barátja elmondta, gyakran pusztulnak el ott állatok.

Egy hónappal ezelőtt sókereskedőként jelentkezett az akváriumban, hogy felmérje a körülményeket és vízmintákat vegyen a medencéből.

Az akvárium közleményben elismerte, hogy munkatársai nem gyanakodtak, amikor a férfi kiadta magát sókereskedőnek egészen a lopásig, amikor egyikük felismerte őt.

Shanon hangsúlyozta: akkor vette ki a kicsiny cápát a medencéből, amikor szemtanúja volt, hogy egy vendég megszorongatta az állatot.

Az akvárium szerint az állatokat jól gondozzák és az esetet követően a Horn-foki cápa, amelyet Miss Helennek becéznek, már jobban van.

A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.

 

 

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Irán több mint kétszáz drónnal és rakétával támadta Izraelt

képcím

Kiderült, mit fog csinálni Orbán az Egyesült Államokban

képcím

Végrehajtották az első kivégzést nitrogéngázzal az Egyesült...