Megint bosszút állt a NAV az ügyvéden, aki már többször legyőzte őket

Startlap - Startlap
Vancsura István az adóhatóság főosztályvezetője volt, amíg jogellenesen ki nem rúgták. Azóta tízmilliókat perelt el a hatóságtól, akik most ügyvédi munkáját próbálják ellehetetleníteni. Reggeli hírösszefoglaló.

Az ügyvéd, aki többször legyőzte a NAV-ot, de az adóhatóság újra és újra bosszút állt

Vancsura István furcsa története kilenc évvel ezelőtt indult, amikor kirúgta őt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a bíróság évekkel későbbi ítélete szerint jogellenesen. Azóta tízmilliókat perelt ki a hatóságtól. 2017-ben nyarán már úgy tűnt, vége a jogi huzavonának, ekkor azonban a NAV ellehetetlenítette az immár ügyvédként tevékenykedő férfi munkáját. Ha érdekel Vancsura István és a NAV harca, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Nem tartották be a higiénés előírásokat a budaörsi szakrendelőben, újra kell operálni 12 szürkehályogos beteget

Műtéti szövődmény lépett fel egy tucat betegnél, akiket a budaörsi szakrendelő egynapos sebészet II. számú műtőjében operáltak szürkehályoggal. Az esetről itt írnak bővebben.

Halálra rugdostak egy nagy fehér cápát a strandon, és közben nevetve szelfizgettek vele

Az elképesztő jelenet január 2-án, Új-Zélandon történt, az aucklandi Orewa Beachen. A cápa életét már nem lehetett megmenteni. Ebben a cikkben részletesen ismertetik az esetet, és egy videót is bemutatnak.

Egy bogyiszlói asszony volt a feje a tolnai drogkereskedő szervezetnek

A tolnai rendőrök 16 embert hallgattak ki gyanúsítottként, amikor a nyomára bukkantak annak a 48 éves bogyiszlói nőnek, aki egy egész drogterjesztő szervezetet irányított. Az asszony illegális munkásságáról, valamint a nyomozásról ebből a cikkből tudhatsz meg minden részletet.

Ilyen lesz a 2020-as év a pénzügyeink szempontjából

Fotó: Jacobs/Three Lions/Getty Images

Milyen lesz az ingatlanpiaci helyzet és a hitelek? Változnak a banki  szolgáltatások? Vagyis: milyen, a pénzügyeinket befolyásoló körülmények várnak ránk 2020-ban? Erről szól ez a cikk.

A 135 milliárdos közpénzes fekete lyuk: hova kerül a sport-tao támogatás?

Az egyes csapatok tao-pénzei elég nagy publicitást kapnak, ugyanakkor a szövetségek támogatásáról nem sokat tudunk. Pedig az eddig szétosztott mintegy 700 milliárd ötöde náluk landolt. 

Orbán Viktor páholytársát és Mészáros Lőrinc rokonságát segíti százmilliós támogatásokkal az állam

2018-tól kezdve mintegy 25 milliárd forintot osztott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium egy építőipari ágazat korszerűsítésére kiírt program keretében. A támogatott vállalkozások között nem kevés olyan akad, amelyek működését állami megrendelések és a kormányhoz fűződő kapcsolatok segítik. Minderről itt olvashatsz részletes beszámolót, súlyos számokkal tarkítva.

Fordulat: Polt Péter megszólalt a Borkai-ügyről

A legfőbb ügyész Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő kérdéseire reagált levélben.

Megtorlást ígér Irán az amerikaiaknak Kászim Szulejmáni tábornok halála miatt

Ali Hamenei 2016-ban. (Fotó: Scott Peterson/Getty Images)

Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője, Ali Hamenei pénteken közölte, hogy az iraki fővárosban végrehajtott amerikai légitámadásokban elhunyt tábornok miatt kemény válaszlépésre számíthat Amerika. Részletek itt.

Ónos eső is jöhet a köd mellé

A ködös területeken ónos  szitálás és hószálingózás is lehet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Baleset érte az iráni elnök helikopterét - mentőcsapatok...

képcím

Fontos határidő jár le kedden a NAV-nál

képcím

Szja-bevallás - mindenkit érintő közleményt adott ki a NAV