Két nappal balesete után biztonsági öv nélkül ült újra volán mögé ült a 97 éves Fülöp herceg 

Startlap - Startlap
Erzsébet királynő férje a rendőröknek az erős napfényre hivatkozott a baleset után, amelyben többen könnyebben megsebesültek. A palota szerint kölcsönösen jókívánságaikat fejezték ki a sérülteknek, ők viszont egész másképpen emlékeznek erre.

Fülöp edinburghi herceg júniusban tölti be a 98. életévét, ennek ellenére még mindig vezet. Csütörtök délután a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében balesetet szenvedett Land Rover terepjárójával: nekiment egy Kia személyautónak, amikor megpróbált a főútra kihajtani. Az eset után alig két nappal lencsevégre kapták a herceget, ahogy új terepjáróját vezeti, biztonsági öv nélkül – írja az MTI.

Az autója felborult, de komolyabb sérülést nem szenvedett Fülöp, amit az orvosok is megerősítettek. A másik járműben utazó két nő egyike térdén vágásokat szerzett, a másiknak csuklója tört el, a kocsiban lévő harmadik utas, egy kilenchónapos kisfiú pedig szerencsére nem sérült meg. Az idős hercegnek már másnap leszállítottak Sandringhambe egy másik Land Rovert a királyi garázsából, amit Fülöp rögtön használatba is vett. A biztonsági övről azonban elfelejtkezett, ami jól látszik azokon a képeken, amiket a két legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail és a The Sun közölt. 


A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség szóvivője Fülöp nevének említése nélkül szombat este közölte: a rendőrök beszéltek “a gépjármű vezetőjével”, akit “megfelelően megfogalmazott tanácsokkal” láttak el a biztonsági öv becsatolásának fontosságáról. Amennyiben a baleset miatt megállapítják Fülöp herceg felelősségét, további rendőri intézkedések is várhatnak rá. 

Az ügy további érdekessége a Buckingham-palota közleménye, miszerint Fülöp és a másik autó utasai kölcsönösen jókívánságaikat fejezték ki egymásnak. Ehhez képest a Kia megsérült utasa, Emma Fairweather a Sunday Mirrornak azt nyilatkozta: nem kapott bocsánatkérő tartalmú üzenetet a hercegtől, csak egy rendőr hívta fel, aki szó szerint beolvasta a telefonba az udvar üzenetét, ami még nyelvtanilag is nehezen volt értelmezhető, és a jókívánságtól, illetve a bocsánatkéréstől is távol állt. 

Egyébként Fülöp és felesége, az idén 93 esztendős II. Erzsébet királynő is rendszeresen maga vezeti autóját, ha vidéken tartózkodik és nem hivatalos programra tart. 

Ez is érdekelhet

képcím

A honvédség ezredesét gázolták halálra az M1-es autópályán

képcím

18 ember sérült meg az M7-esen: helyszíni videó a mentésről

képcím

Több tucat autó karambolozott a ködben az M7-esen