Kiverte a biztosítékot, hogy II. Erzsébet egy aranyozott zongora előtt beszélt a szegénységről

A díszes hangszer pedig minden brit tulajdonában van.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-27 12:49

Forrás: Twitter

Komoly felzúdulást keltett a brit internetezők körében, hogy II. Erzsébet királynő szokásos karácsonyi üzenetének felmondásához egy olyan helyszínt választott, melyben egy aranyozott zongora is látható a háttérben – hívja fel a figyelmet a 444.hu cikke.

Ellentétek

Mint írják, sokakban az okozott megütközést, hogy a királynő a Buckingham-palota egyik ünnepi termében készült felvételen olyan témákat érint, mint a brexit, az ezzel járó gazdasági nehézségek és a szegénység problémája.

Sokan azt is megjegyezték, hogy a királyi család palotáját éppen adófizetői pénzekből renoválják most, ahogy régóta visszatérő kérdés sokak számára, hogy ugyan miért is éri meg évi sok tízmillió fontot a királyi család reprezentációs céljaira költenie a brit adófizetőknek.

A zongora a briteké

Az aranyozott zongorát amúgy még Viktória királynő vásárolta 1856-ban, és a brit törvények szerint minden brit állampolgár tulajdona, hiszen a királyi család tulajdonai köztulajdonnak számítanak, melyeket a monarchia határozatlan ideig kikölcsönözhet. De ez valószínűleg nem teszi maradéktalanul boldoggá azokat, akik most háborogtak – zárul a cikk.