A 97 éves Fülöp herce maga vezetett, amikor autója fejreállt és nekiment egy másik kocsinak

Startlap - Startlap
A baleset egyik elszenvedője egy pici baba volt. Erzsébet királynő férjét a napsütés vakította el a kormány mögött.

Fülöp herceg csütörtökön délután balesetet szenvedett a norfolki Sandringham mellett Land Roverjével, amit nem sofőr, hanem saját maga vezetett. Az esetről beszámoló The Sun magazinnak megszólaló szemtanú szerint “rémisztő volt nézni” a balesetet. Fülöp összeütközött egy másik autóval, amelyben egy 10 hónapos kisbaba utazott két nővel.

Fotó: Antony Jones/Getty ImagesA 75 éves Roy Warne érkezett elsőként a helyszínre, és segített Edinburgh hercegének, aki elmondásai szerint a fejereállt autóból komolyabb sérülésektől mentesen, de véresen és sokkos állapotban kászálódott ki. A szemtanú hallotta, ahogy Fülöp azt mondja: a szemébe vakító napfény miatt történt a karambol. 

A palota megerősítette, hogy a herceg csak könnyebben sérült, de a biztonság kedvéért felkeresett egy orvost is. A helyi rendőrség közleménye szerint a másik autóban utazó két nő egyikének a karja sérült, a másik felnőtt utas pedig vágásokat szerzett a balesetben, mindketten kórházi kezelésre szorultak. A Sun úgy értesült, hogy a 10 hónapos kisfiú minfenféle sebesülés nélkül úszta meg a balesetet. 

Fülöp herceg 2017 nyarán visszavonult a nyilvános szereplésektől. A vezetéssel viszont tavalyi csipőműtéte ellenére sem hagyott fel. Károly herceg korábban már kifejezte aggodalmát amiatt, hogy apja még mindig a volán mögé ül.

Ez is érdekelhet

képcím

A honvédség ezredesét gázolták halálra az M1-es autópályán

képcím

18 ember sérült meg az M7-esen: helyszíni videó a mentésről

képcím

Több tucat autó karambolozott a ködben az M7-esen